Meny

Best.nr 20109136

Armerad HDMI 2.1-kabel, 8K, AOC

Nu finns den avancerade HDMI 2.1-kabeln i en armerad version för dragning genom fuktiga, smutsiga och utsatta platser. Med HDMI 2.1 tredubblar du kapaciteten till 48Gbps och kan njuta av video i 8K-upplösning. Eftersom kablarna är bakåtkompatibla med HDMI 2.0 och äldre versioner kan du redan nu installera rätt kablar även om den aktiva utrustningen för 8K ännu inte är på plats Läs mer

Varianter

Lagerstatus 5 st
Leveranstid 1-2 dagar
2 160 SEK exkl. moms
 • Produktbeskrivning

  Kontakterna på AOC-kablar är uppmärkta med Source (dator/källa) respektive Display (skärm/projektor), dvs en sändare och en mottagare. Vänder man på kabeln så fungerar inte överföringen!

  Denna armerade HDMI-kabel finns i flera fasta längder mellan 5 och 70 meter. Arrayon-fiber förbättrar den tänjbara prestandan på den optiska kabeln, vilket gör den mer passande för användning vid långa kabelavstånd. Med spiralformad ståltejp som armerande skyddslager har kabeln utmärkt skydd mot yttre våld och tryck, men med bibehållen flexibilitet och böjförmåga. Kabelns yttre skal består av polyuretan som är tåligt gentemot ultraviolet strålning, syra, alkaliskt, olja, eld och flammor. Uretanplast har god värme- och nötningsbeständighet samtidigt som den har goda elektriskt isolerande egenskaper. Sammantaget så gör det kabeln perfekt för installationer i tuffa omgivningar och klarar IP65.

  Komplettera installationen med ett vattentätt HDMI-uttag för chassin.

  Med goda vattenavstötande egenskaper hindrar skyddshöljet regnvatten att tränga in och förstöra elektriska delar. Med sin tänjbarhet kommer kabeln inte skadas mellan kontakt och de interna fiber- och kopparkablarna. Vid installation skruvas de främre och bakre locken på som skydd för kabelns kontakter i båda ändarna. Notera vilken kontakt som ska anslutas till källan (sändaren) respektive bildskärmen (mottagaren).

  Dessa optiska HDMI-kablar är av högsta kvalité och har bland annat utsatts för tester under hög temperatur för att säkerställa ålderbeständighet. Detta är en viktig konkurrensfördel när det gäller sändningar/uppkopplingar mellan till exempel avancerade grafikkort och bildskärmar av premiumkvalité under lång tid (där AOC-kablar av sämre kvalité riskerar frysa/låsa bilden när de blir för varma).

  På Direktroniks YouTube-kanal finns en kortare film runt skillnaden på vanlig HDMI-kabel och Aktiv Optisk HDMI-kabel (AOC).

  En fördel med Direktroniks AOC-kablar för HDMI är att de har så kallade ”buck & boost chip” för att kunna anpassa sig efter volt-behoven. De kan därmed drivas av alla spänningar mellan 3,3 och 5V strömförbrukning vid 5V 100mA, alternativ 3,3V 150mA. Det är bland annat en fördel om man kör en HDMI AOC-kabel (5V) med en enkel DisplayPort-adapter mot tex. ett grafikkort med DisplayPort-ingång (3,3V).

  Nytt för HDMI 2.1 är exempelvis stöd för 8K-upplösning (7680 × 4320 pixlar) i 60 Hz (60 bilder per sekund) och dynamisk HDR. Men även 4K-upplösning (4096 × 2160 eller 3840 × 2160 pixlar, den senare också kallad 4K UHD) i 120 Hz (120 bilder per sekund) stöds.

  • Dolby Atmos, Dolby® Vision, HDR, Game Mode VRR, eARC
  • 3D upp till 3840 x 2160 @ 120 Hz
  • 21:9 Cinema aspect ratio
  • Variable Refresh Rate (VRR) och Auto Low Latency Mode (ALLM)
  • Färgbandbredd 4:4:4, 4:4:2 och 4:2:0 format
  • 2 (Display Stream Compression)
  • Upp till 32 ljudkanaler
  • Ljud upp till 1536kHz samplings-frekvens
  • Dolby Atmos, Dolby® TrueHD och DTS-HD Master Audio
  • Auto Low latency Mode ALLM
  • Quick Media Switching QMS
  • Quick Frame Transport QFM
  • HDCP 2.2 & 2.3
  • Ethernet, CEC & ARC

  OBS, denna kabelserie är testad och kompatibel med Xbox Series X, NVIDIA RTX3080 och senare, PS4, PS5, PS4 Pro, Apple TV, samt LG CX C9 B9.

  Extrem kabel för extrema längder

  En vanlig HDMI 2.1-kabel klarar bara 2-3 meter, men med AOC-kablar ända upp till 70 meter störningsfri bild eftersom dataöverföringen sker genom en kombination av koppar och fiberkabel. Videosignalen är fiberbaserad samtidigt som vissa kontrollsignaler går med kopparkabel. Det ger dig en perfekt balans mellan kabellängd och pris, utan att göra avkall på signalkvalité.

  Fiber garanterar snabb och störningsfri bild

  Active Optical Cable (AOC) är en kabelteknik som accepterar samma elektriska input som en traditionell kopparkabel, men som använder optisk fiber ”mellan kontakterna”. AOC använder elektrisk-till-optisk konversation i kontakterna för att förbättra kabelns hastighet och avståndsprestanda utan att offra kompatibiliteten med elektriska standardgränssnitt. Med AOC-kabeln kan du köra 8K enligt HDMI 2.1 på sträckor där det annars inte vore möjligt på grund av längd eller en elektriskt störande miljö.

  För att nå den nya versionens fulla kapacitet krävs inte bara nya kablar, utan även hårdvara med stöd för HDMI 2.1.

  Specifikationer

  • Kabel: 4-ledars OM3 Multimode Fiber + 7-ledars kopparkabel (SUS 304 Helical Steel+TPU)
  • Kontakt: PVC kontaktmaterial: Zinc Alloy
  • Kontaktyp: HDMI AM till HDMI AM
  • Högre videoupplösning och snabbare uppdateringshastighet (inklusive 8K60Hz och 4K120Hz)
  • Stöd för upp till 10K upplösning för kommersiell, industriell och professionell användning
  • Dynamisk HDR garanterar att varje videoavsnitt, eller även varje bildruta, visar önskat fältdjup, detaljer, ljus, kontrast och bredare färgområde
  • Ultra high speed HDMI-kablar som stödjer specifikationerna för okomprimerad HDMI 2.1 med stöd för 48Gbps bandbredd
  • Kablarna har extremt låg känslighet för externa störningar (Electromagnetic interference, EMI)
  • De är bakåtkompatibla med äldre versioner av HDMI-specifikationer, och kan användas med befintlig HDMI-utrustning
  • 1 8K-kablarna har stöd för ARC och eArc
  • Godkännanden: CE (EN 55032:2015+A11:2020, EN 55035:2017), RoHS
 • Lär dig mer

 • Teknisk specifikation

  Model AV
  Active Cable
  Interface
  HDMI
  Resolution
  8K UHD (4320p)

Alternativ till denna produkt

 
Med HDMI 2.1 tredubblar du kapaciteten till 48Gbps och kan njuta av video i 8K-upplösning. Eftersom kablarna är bakåtkompatibla med HDMI 2.0 och äldre versioner kan du redan nu installera rätt kablar även om den aktiva utrustningen för 8K ännu inte är på plats. OBS, dessa kablar är testade och kompatibla med grafikkorten NVIDIA RTX 3080 och senare, samt Sony PlayStation 5 (PS5)
985 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Nu finns den avancerade HDMI-hybridkabeln i en armerad version för dragning genom fuktiga, smutsiga och utsatta platser. Denna armerade fiberoptiska HDMI-kabel använder en OM3 850nm optisk fiber för att överföra HDMI 2.0-signaler över långt avstånd utan signalförlust.
693 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Skicka 4K över HDMI2.0 i upp till 100 meter via denna fiberoptiska hybridkabel. Kabeln finns i flera längder och har stöd för 18G, 4K@60Hz 4:4:4 och HDCP1.4/HDCP2.2. Stöd för ARC-funktion upp till 100 meter!
401 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
Best.nr 20101124
4K UHD 3840x2160@30Hz, Duplex LC fiber
4 660 SEK exkl. moms
Best.nr 20101013
IP67 HDMI-kontakt, hona-hona
253 SEK exkl. moms