Meny

Best.nr 133-4755

Mediakonverterare med 100/1000-FX för SFP

Nu presenterar vi Direktroniks egna fiberkonverterare med full flexibilitet! Konvertern har sedvanlig auto-sense 10/100/1000TX på kopparanslutningen (RJ45) men klarar också både 100/1000FX över fiberanslutningen. Läs mer

Lagerstatus 49 st
Leveranstid 1-2 dagar
759 SEK exkl. moms
 • Tillbehör

  2 120 SEK exkl. moms
  Finns i flera varianter
 • Teknisk specifikation

  Interface
  SFP
  Power input
  5V DC
  Rate
  Multirate
 • Dokument

 • Produktbeskrivning

  Nu presenterar vi Direktroniks egna fiberkonverterare med full flexibilitet! Konvertern har sedvanlig auto-sense 10/100/1000TX på kopparanslutningen (RJ45) men klarar också både 100/1000FX över fiberanslutningen. Detta gör att du slipper tänka på att byta enheten vid en migrering till Gigabit. Eller om du exempelvis har fler fiberlänkar med olika hastighet på fibern. Du slipper nu hålla reda på flera olika modeller av konverterare och kan lugnt använda dig av en enda modell för ändamålet.

  Enheten stödjer både 9K jumbo frames samt VLAN / VoIP /QoS

  Dual speed funktionalitet på fibersidan

  Fiberanslutningen består av en SFP-slot vilket gör att du väljer själv vilken typ av SFP du skall använda för att passa ditt nät. Med funktionen att du har 100/1000FX så kan du givetvis använda både 100Base och 1000Base SFP moduler. Enheten känner av vad för SFP som sätts i. 

  DIP-switchens funktioner

  Konverteraren är nästintill plug-n-play. Men med DIP-switchen har du två val, LFP på/av och FCL på/av.

  LFP Link fault pass through bevakar din länks funktionalitet

  Med LFP-funktionen på ges du möjlighet till en konstant övervakning av länkens tillstånd. Går länken ned och datatrafiken stannar upp, så inaktiveras fiberporten och lasern står inte längre och lyser i onödan. Likaså stängs kopparsidan ner.

  FCL (Flow control) När olika hastigheter på fibersidan möts

  Denna funktion styr upp eventuell problematik när olika hastigheter möts. Med funktionen på, ser enheten till att inga stora paket (över 65500 bytes) skickas vidare från Gigabitsidan och kan kommunicera på rätt sätt utan paketförluster. Normalt styr och sätter du denna funktion från din nätverksswitch, men se denna funktion som en extra trygghet. Vill du inte nyttja denna funktion och har koll på paketens storlek åt båda håll så låter du bara dip-switchen stå i offläge.

  Obs! Glöm ej att köpa till SFP:n! 

Alternativ till denna produkt

Best.nr133-1630
För 14 st mediakonverterare med 2x 230V AC
2 120 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Med ständigt aktuella och behövda fiberkonvertaren så ger vi er här tillgång till en gedigen konverterare med SC-kontakt för dina Gigabit-anslutningar på fibersidan. För dig som hellre använder fast SC optik/port, istället för SFP-baserad.
700 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Behöver du två portar ut från din tilltänkta omvandlare så har vi här produkten för dig. Exemplarisk att använda mellan koppar och fiber och när du vill slippa sätta ytterligare aktiv utrustning för att åstadkomma två RJ45-portar precis bakom. Snabbt och enkelt förgrenar du din fiber vidare i två riktningar vid den kopparbaserade delen av nätverket.
422 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Nu kan du konvertera till den våglängd, fibertyp eller datatyp du vill så länge SFP:erna har samma hastighet. Den saknar alltså 3R-funktionaliteten som gör det möjligt att blanda olika hastigheter, men är i gengäld betydligt billigare än andra alternativ.
1 170 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
En SFP (small form-factor pluggable optical transceiver) Gigabit LX som ger Gigabit-hastighet upp till 20km på singlemode-fiber.
399 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
1000Base-SX gäller endast för multimode-fiber och avstånden beror på vilken fibertyp som används. 220m med 62,5/125 (OM1), 550m med standard 50/125 (OM2) men ända upp till och över 1km med laseroptimerad OM3 eller OM4. Dessa SFP har DDMI, alltså diagnostik-funktion.
199 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
SFP:er för upp 155Mbps används främst inom synkron dataöverföring under standards för SDH STM-1 (Sonet OC-3) men passar även för asynkron ATM och 100Mbps Ethernet enl 100Base-FX.
192 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
SFP:er för upp 155Mbps används främst inom synkron dataöverföring under standards för SDH STM-1 (Sonet OC-3) men passar även för asynkron ATM och 100Mbps Ethernet enl 100Base-FX. Hör av dig till oss
216 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Denna smidiga konverterare ger dig förutom Etherwans sedvanligt goda kvalitet också en mångsidighet i tillämpningen. Båda modellerna är SFP-baserade samt har en RJ45-port. Men sedan så skiljer sig varianterna åt på ett par viktiga punkter.
1 440 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
21,60 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
Best.nr104-4350
2 uttag för SC simplex eller LC duplex adapter
63,30 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter