Meny

Best.nr 133-4756

Mediakonverterare för fiberanslutning över Gigabit

Med ständigt aktuella och behövda fiberkonvertaren så ger vi er här tillgång till en gedigen konverterare med SC-kontakt för dina Gigabit-anslutningar på fibersidan. För dig som hellre använder fast optik/port, istället för SFP-baserad. Läs mer

Varianter

Lagerstatus 18 st
Leveranstid 1-2 dagar
662 SEK exkl. moms
 • Tillbehör

  2 180 SEK exkl. moms
  Finns i flera varianter
 • Teknisk specifikation

  Rate
  10/100/1000Base
  Interface
  Multimode
  Power input
  5V DC
 • Produktbeskrivning

  Att använda sig av fiber i nätverken är vi duktiga på i Sverige. Men likväl som att fibern är framtidssäker så behöver du ändå oftast tillgång till kopparnätet och RJ45 anslutningen för omvandling av signalerna i fibern till elektriska impulser i catkabeln där fiber och koppar möts. Därför är således konverteraren alltid en aktuell produkt och här ger vi er tillgång till en gedigen konverterare med fast SC-kontakt för dina Gigabit-anslutningar på fibersidan. Dock får du möjlighet att låsa kopparsidan på Gigabit med hjälp av DIP-switchen. Annars är det auto-sense 10/100/1000TX på kopparsidan, vilket i flesta fall förenklar anslutning av perferi-utrustningen på kopparsidan.

  LFP (Link Fault Pass-through)
  Med LFP-funktionen på ges du möjlighet till en konstant övervakning av länkens tillstånd. Går länken ned och datatrafiken stannar upp, så inaktiveras fiberporten och lasern står inte längre och lyser i onödan. Likaså stängs kopparsidan ner.

  • Stödjer 9K Jumbo-frames samt Vlan, VOIP, QoS
  • Finns lösningar för centraliserade chassin, montering på DIN-skena
  • Extremt låg energiförbrukning (<3W)

  Finns med flera fiberalternativ, hör av dig till oss i mail/chat/telefon så tittar vi på just ditt önskemål!

Alternativ till denna produkt

Best.nr 133-1630
För 14 st mediakonverterare med 2x 230V AC
2 180 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
Best.nr 133-4755
1x10/100/1000TX, 1x100/1000Base SFP
701 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
Best.nr 133-4740
Behöver du två portar ut från din tilltänkta omvandlare så har vi här produkten för dig. Exemplarisk att använda mellan koppar och fiber och när du vill slippa sätta ytterligare aktiv utrustning för att åstadkomma två RJ45-portar precis bakom. Snabbt och enkelt förgrenar du din fiber vidare i två riktningar vid den kopparbaserade delen av nätverket.
389 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
Best.nr 133-1500
Nu kan du konvertera till den våglängd, fibertyp eller datatyp du vill så länge SFP:erna har samma hastighet. Den saknar alltså 3R-funktionaliteten som gör det möjligt att blanda olika hastigheter, men är i gengäld betydligt billigare än andra alternativ.
1 150 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter