Meny

Best.nr 05-8299

Patch Cat.6 (Klass E) SSTP dubbelskärmat LSZH

I våra Cat.6 kablage används material och kontakdon av allra högsta klass. Fristående testlabb (3P) har certifierat kablagen. Du kan med andra ord vara helt säker på att krav och prestande från den angivna standarden. Läs mer

Varianter

Lagerstatus 1268 st
Leveranstid 1-2 dagar
 • Teknisk specifikation

  Model
  Skärmad/Shielded
  Length (m)
  0,2
  Category
  Cat.6 Gigabit
  Color
  Grå
  Straight/Crossed
  Straight
 • Produktbeskrivning

  I våra Cat.6 kablage används material och kontakdon av allra högsta klass. Fristående testlabb (3P) har certifierat kablagen. Du kan med andra ord vara helt säker på att krav och prestande från den angivna standarden verkligen uppfylls. SSTP (kallas också PIMF) innebär att kablaget är maximalt skärmat från störningar. Varje par i kabeln är individuellt skärmat med folie. Utanpå det ligger en gemensam skärmstrumpa som bägge är förbundna med metallhöljet i kontaktdonet.

  Cat.6 prestanda

  För att få extra marginal i Gigabit-nät och för att vara beredd på ytterligare högre hastigheter bör man använda Cat.6-kablage. Kablaget uppfyller alla ställda krav enligt TIA/EIA-568B2-1 upp till 250 Mhz (50 173-1 Class E 250 MHz) och ger i princip dubbla bandbredden jämfört med Cat5E. (100 Mhz). Se tabell. Det är värt att notera att även Cat.5E kablage är specifierade så att dessa med råge skall klara Gigabit Ethernet!

  Vad är LSZH?

  Majoriteten av alla patch-kablage har isolering av PVC-plast. Vid brand utvecklar sådan plast den giftiga gasen klor, som i kontakt med vatten bildar frätande saltsyra. Den halogenfria kabeln, LSZH (Low Smoke Zero Halogen), består av ett annat material, polypropylen, som inte ger den farliga gas/syra-kombinationen. LSZH förkortas ibland också LS0H.

  När särskild hänsyn bör tas för att undvika brandfarliga material blir halogenfria patch-kablar ett naturligt val. De är något dyrare, men väl värda sitt pris om olyckan är framme.

Alternativ till denna produkt

Best.nr 05-9350
Den första riktigt genomtänkta hakfria Cat6 patchkabeln på marknaden hittills. En tunn, gjuten plastbåge med flänsar på bägge sidor om snäppet ser till att minimal kraft behövs för att lossa kontakten. Samtidigt utgör flänsarna det stöd plastbågen behöver för att inte halka av snäppet när kabeln dras bakvägen i trånga utrymmen och kabelhärvor.
37,10 SEK
Finns i flera varianter
Best.nr 08-0050
Den första riktigt genomtänkta hakfria Cat6A patchkabeln på marknaden hittills. En tunn, gjuten plastbåge med flänsar på bägge sidor om snäppet ser till att minimal kraft behövs för att lossa kontakten. Samtidigt utgör flänsarna det stöd plastbågen behöver för att inte halka av snäppet när kabeln dras bakvägen i trånga utrymmen och kabelhärvor.
43,40 SEK
Finns i flera varianter