Meny

Best.nr 102-9107

Strömkontakten som sitter bergfast - nu för eget montage

Ersätt den vanliga C13 apparatkontakten med en IEC Lock+ låsbar och eftermonterbar version så slipper du drabbas av strömavbrott orsakade av glapp eller oaktsamhet. Läs mer

Varianter

Lagerstatus 43 st
Leveranstid 1-2 dagar
51,20 SEK exkl. moms
 • Produktbeskrivning

  Ersätt den vanliga C13 apparatkontakten med en IEC Lock+ låsbar och eftermonterbar version så slipper du drabbas av strömavbrott orsakade av glapp eller oaktsamhet. Den passar alla motsvarande IEC-C14 hane-kontakter och ger omedelbart en säkrare anslutning där du och inte oturen bestämmer när kabeln skall lossas och strömmen brytas.

  Smart låsning som passar alla kontakter och som är lätt att lossa

  Det krävs ingen anpassning i mötande kontakt, den passar alla. Låsningen är en klassisk men finurlig teknik som bygger på att kontaktstiftet i mötande kabel kilas fast likt stolpskorna som teleteknikerna använde för att ta sig upp i telefonstolpen. För att lossa kabeln dras den fjädrande bygeln bakåt och kabel är lösgjord.

  Med den låsbara IEC C13-kontakten (hona) slipper du riskera att strömkabeln plötsligt rycks ut av oaktsamhet eller vibrerar loss och orsakar oönskade driftavbrott. Den stärker en av de svagare länkarna i din anslutning och passar i alla tillämpningar där priset för att slippa smärtan av ett oavsiktligt strömavbrott är värt mer än några tior.

  • IEC C13 10A/250V för Europa och 15A/250V för USA
  • Passar 0,75-1,5mm² kabel (14-18AWG)
  • Halogenfri LSZH
  • Certifikat: KEMA (Europa), UL (USA), PSE (Japan), SAA (Australien)
 • Dokument

Alternativ till denna produkt

 
Den låsbara kontakten är universell och passar alla hane-kontakter oavsett i vilken produkt de sitter. Det gör det enkelt uppgradera befintliga installationer med en ny säkrare strömförsörjning utan annat besvär än att byta ut strömkabeln.
99,50 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Den populära låsbara strömkabeln har nu fått sin motsvarighet i en strömlist med samma teknik. Med ett lås också i strömlisten kan du säkra bägge ändar och slipper riskera oavsiktliga strömavbrott.
534 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter