Meny

Best.nr 138-1012

Rackstuds - det nya effektiva sättet att montera utrustning

Äntligen slipper du verktyg, blodvite och brutna naglar när du monterar paneler och rack-utrustning. Säg adjö till den gamla korgmuttern och välkommen till nya smarta Rackstuds. Se den nya Rackstuds, artikel 20100645 Läs mer

Lagerstatus 13 st
Leveranstid 1-2 dagar
485 SEK exkl. moms
 • Produktbeskrivning

  En gjuten plasttapp med bricka och tumskruv gör det oändligt mycket enklare och snabbare att få din utrustning på plats.

  Pricksäker montering och lätt att flytta - helt utan verktyg

  Tappen som sticker fram medger att utrustningen hängs fast så att du bekvämt kan gänga dit muttrarna, utan att behöva centrera utrustningen över hålen med handen. Inga skruvdragare eller vassa mejslar. Dra fast den med tummen och pekfingret. Att lossa är lika enkelt. Bara gänga av muttern och trä ut bakvägen.

  Otaliga är gångerna man rispat sig eller krökt mejseln när man försökt bända loss fjädern till korgmuttern bara för att flytta den ett steg. När man nu ser hur väl Rackstuds fungerar, är det klart att man undrar hur det har kunnat dröja trettio år eller mer innan vi fått se en ny uppfinning på området. 

  Starkt och styvt som metall

  En Rackstud tillverkas av materialet Grivory GV5H som är en glasfiberförstärkt och värmestabiliserad PPA-plast. Det är formstabilt, värme- och kemikalietåligt och används i många tillämpningar som ersättning för metall i exempelvis dörrhandtag till bilar, ventiler, tryckledningar, bränslekomponenter etc.

  Rackstud håller 92kg

  Rackstuds belastningstestas här i en jigg av 5mm stålplåt för att försöka dra ut den ur det fyrkantiga hålet. Bilden är tagen vid 85kg belastning och visar hur skenan i racket istället börjar ge vika. I genomsnitt klarade Rackstuds 92kg!

  Röd eller blå?

  Enligt gällande standard (EIA-310) skall korgmutterhålen i ditt rack hålla måtten 9,5x9,5mm, men olika tillverkare tillåter sig frikostiga toleranser och dessutom omfattar standarden inte plåtens tjocklek. För att kompensera för detta finns Rackstud att få i två olika storlekar; röd och blå. Den röda täcker cirka 90% av racken på marknaden och passar hål med sidomått på 9,3-9,89mm och plåt-tjocklek upp till 2,2mm. Den blå är för något mindre hål (9,2-9,6mm) men också för grövre plåt (2,2-2,7mm). Där den röda tränger i hålet eller där plåten är grövre än 2,2mm, välj blå Rackstud.

  Ny mutter med mer gängor

  För att kunna garantera möjligheten att kunna montera utrustning med kraftigare vinklar men utan att göra den längre så har skruvspåret nu byts ut mot en sexkantig mutter som du enkelt dra åt med en 10mm ringnyckel. 

  Rackstuds är din nya korgmutter-sats. Den är snabb att använda, lätt att bära med sig, repar inte utrustningen och gör monteringen snabbare och mindre riskfylld.

   

  Se alla tester (certifikat) som är genomförda

 • Lär dig mer

 • Teknisk specifikation

  Installation
  Fästelement

Alternativ till denna produkt

 
Med F1 visas en helt ny konstruktionsplattform upp, som är betydligt mer flexibel än sina föregångare och andra skåp på marknaden. En finurlig och praktisk lösning är den steglösa vertikala monteringen. Finns även i bredd 800mm
6 760 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Den låsbara kontakten är universell och passar alla hane-kontakter oavsett i vilken produkt de sitter. Det gör det enkelt uppgradera befintliga installationer med en ny säkrare strömförsörjning utan annat besvär än att byta ut strömkabeln.
57 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Den populära låsbara strömkabeln har nu fått sin motsvarighet i en strömlist med samma teknik. Med ett lås också i strömlisten kan du säkra bägge ändar och slipper riskera oavsiktliga strömavbrott.
540 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter