Meny

Best.nr 20109801

USB 3 datakabel, USB-A till USB-C, AOC

Aktiv optisk USB 3 datakabel från USB-A hane till USB-C hane. Innovativ stark kabel som har enkelheten hos en vanlig USB-kabel och samtidigt slitstyrkan hos en specialkabel för dragning i tuffare förhållanden. Dessutom har AOC-kabeln stöd för betydligt längre avstånd jämfört med en traditionell USB-kabel Läs mer

Varianter

Lagerstatus 4 st
Leveranstid 1-2 dagar
2 190 SEK exkl. moms
 • Produktbeskrivning

  OBS: En aktiv optisk USB-kabel levererar inte ström, vilket innebär att en mottagarenhet med en USB-port med krav på strömförsörjning, tex webbkameror och högtalartelefoner inte stöds. Mottagarenheten behöver egen strömförsörjning/nätaggregat!

  Kabeln har stöd för dataöverföring. För videoöverföring krävs en optisk videokabel, som tex. best.nr 20110568.

  Kabeln är kompatibel med standarden USB 3.1 Gen 2, 10 Gbps (ej bakåtkompatibel med USB 2.0 och tidigare). Att kabeln endast har stöd för USB 3 beror på att den är "transportör" av den befintliga signalen (USB2.0/1.1 skickas på andra signalkablar enligt standarden). Gränssnitten har inte någon direkt anslutning utan protokollet översätts via fibern, därav ingen möjlighet att täcka in äldre USB-standarder.

  Kabeln finns i fast längder mellan 10m och 30m och ger en förlustfri punkt-till-punkt dataöverföring. Den är kompatibel med bland annat USB-enheter som är självdrivna (klarar strömförsörjningen på egen hand) och USB-hubbar med en extern nätadapter, inkluderande Logitech-produkter som MeetUp, Rally Camera och Tap.

  Fiber garanterar snabb och störningsfri bild

  Active Optical Cable (AOC) är en kabelteknik som accepterar samma elektriska input som en traditionell kopparkabel, men som använder optisk fiber ”mellan kontakterna”. AOC använder elektrisk-till-optisk omvandling i kontakterna för att förbättra kabelns hastighet och avståndsprestanda utan att offra kompatibiliteten med elektriska standardgränssnitt.

  Fiberkabeln är överlägsen när det gäller extremt låg signaldämpning och immunitet gentemot RF störning. Den är även smal och lätt, 30% lättar jämfört med konventionell kopparkabel. Plug and play, inga drivrutiner att installera och ingen ström att koppla in.

  Specifikationer

  • Typ av kabel:
   • Active Optical Cable (AOC)
   • USB typ A till USB typ C
  • Kontakttyper:
   • 9-stifts USB typ A hane
   • 24-stifts USB-C hane
  • Standard: USB 3.1 Gen2
 • Lär dig mer

 • Teknisk specifikation

  Length (m) *
  10
  Model
  USB-A till USB-C

Alternativ till denna produkt

 
En USB 3 videokabel med hög prestanda för att koppla samman en sändarenhet (dator) med en mottagarenhet (bildskärm/TV), där båda enheterna är utrustade med ett USB-C-uttag. Kabeln har stöd för överföring av ljud och video, men inte data. Kabeln är kompatibel med standarden USB 3.2 Gen 2 (ej bakåtkompatibel med USB 2.0 och tidigare)
1 410 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
USB 3.2-förlängaren klarar 5Gbps (Gen 1) utan krav på matning i fjärränden men kan tillföras ström vid PC:n så att du får upp till 600mA till efterliggande utrustning. Den ger dig enkel installation och hög hastighet med USB-A hane i ena änden och USB-A hona i den andra.
4 140 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
Best.nr 121-0210
Raven 3104, USB 3.1 Gen1 (5Gbps) Cat.6A/7förlängare 100m
13 700 SEK exkl. moms
 
Optisk (AOC) hybridkabel, som förlänger överföringsavståndet för USB 3-signaler med upp till 50 meter. USB-förlängning från Typ A hane till Typ A hona. Kabeln är kompatibel med standarden USB 3.2 Gen 1, 5 Gbps (ej bakåtkompatibel med USB 2.0 och tidigare). För 40- och 50-meterskablarna ingår en extern strömförsörjningskabel till mottagarsidan.
1 170 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Förlängningskabel som ökar avståndet för USB-signalen med upp till 100m utan behov av en separat förlängare, som tillhandahåller ett smidigt sätt att koppla samman USB-enheter som befinner sig långt bort från värden. Perfekt för tex. mötesrum och lektionssalar som behöver en anslutning mellan webbkamera och bildskärm
3 760 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
USB 2.0 /1.1 Hub med 4-portar och inbyggd aktiv förlängningskabel på 6 eller 12 meter. Ett mycket prisvärt, snabbt och enkelt sätt att förlänga ett flertal USB-tillbehör i samma enhet. Hubbarna eller den separat USB-kablen kan även seriekopplas upp till 60m totalt, vid behov kan även nätadapter användas om du har tillbehör som förbrukar mycket ström.
306 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Aktiv förlängningskabel för USB 2.0 (även 1.1) ger möjlighet att placera USB-tillbehör upp till 60 meter från datorn. Kabeln finns i tre olika längder och maximalt kan 5 enheter skarvas ihop för att uppnå maxlängden. Ingen extern nätadapter krävs så länge man inte ansluter de mest strömkrävande tillbehören som exempelvis hårddiskar och andra motordrivna tillbehör.
270 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Icron USB 3-2-1 Starling™ 3251 är en USB 3.2 Gen 1 Type-C-förlängare som använder en CM- eller Plenum-brandklassad kabel med ExtremeUSB-C™-teknologi, som förlänger USB 3.2 Gen1 (5Gbps), 2.0 och 1.1-enheter samtidigt upp till 10 meter.
8 490 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Smartkeeper system Mini. USB -C portlås ett enkelt sätt som skyddar mot olovlig anslutning av extern utrustning som tangentbord, möss, mobiler, lagringsenheter eller andra enheter. Passar även utmärkt i en hub eller i ett uttag i en panel eller liknande.
211 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter