Meny

Best.nr 17-0230

ST till SC Multimode 62,5/125 Duplex Yd 3,0mm

ST-SC Multimode 62,5/125 OM1 används på korta avstånd och har en bandbredd på 200 MHz.km/850 nm-500 MHz.km/1310 nm. På 10 Gb är maxlängden 33 meter på 62,5/125 OM1. Multimode OM1 stödjer inte 40 Gb och 100 Gb, där krävs OM3 eller OM4. Kvalitet in i minsta detalj. Allt verifierat med individuella mätprotokoll över dämpning och reflektion, som medföljer varje kabel. Läs mer

Varianter

Lagerstatus 33 st
Leveranstid 1-2 dagar
76,20 SEK exkl. moms
 • Teknisk specifikation

  Model fibercable
  SC-ST
  MM/SM
  Multimode
  Length (m) fibercable
  0,5
  Duplex/Simplex
  Duplex
 • Produktbeskrivning

  Kablagen finns att få både som UPC-slipade (Ultra Physical Contact) och APC-slipade (Angled Physical Contact) för att passa mot både data- och kabelTV-nät med minsta möjliga dämpning.

  UPC eller APC?

  Vaje gång en kontakt sätts på en fiberkabel förloras lite ljus (dämpning). En del av det förlorade ljuset blir till reflexer som speglas tillbaka mot sändaren (sk. ORL = Optical Return Loss) och stör ljuset på väg i andra riktningen, datatrafiken alltså. För att minska dessa reflexer slipas änden av glasfibern. Ju bättre slipning desto mindre dämpning. Inom kabelTV-världen ställs ofta högre krav på ORL än inom datanät och därför använder man APC-slipade kontakter som har något bättre ORL-värden än de vanligare UPC-slipade donen, i gengäld är de något dyrare. Gäller det Ethernet, välj UPC. Gäller det kabelTV, välj APC. I listan nedan har vi valt att markera endast de med APC, övriga är UPC.

  3.0mm eller 2.0mm?

  Här avses samma fiber men med olika skyddande yttermantel. Den större ytterdiametern (Yd 3.0mm)ger ett bättre fysiskt skydd av fibern, men tar å andra betydligt större plats än Yd 2.0mm. Kvalitet in i minsta detalj. Allt verifierat med individuellt mätprotokoll över dämpning och reflektion, som medföljer varje kabel.

  OM4 för maxlängd på multimode

  OM4 (Optical Multimode 4) är den senaste kvalitetsklassen av 50/125 multimode fiber och krävs för att nå maxlängden 550m för 10Gbit Ethernet (10GBaseSR) och är även anpassade för 40G och 100G. En förfinad tillverkningsprocess av själva glaskärnan som är optimerad för den svagare men billigare LED-lasern gör att man nu kan klara längre avstånd med högre bandbredd. Därmed slipper tillverkarna av den aktiva utrustningen använda de upp till tio gånger dyrare komponenterna för singelmode och totalkostnaden kan hållas nere.

  OM4-kabeln ökar även maxlängden för 1Gbit-nät

  1000BaseSX som med den vanliga 50/125-kabeln (OM2) ger en maxlängd på 550m, ger med OM4 istället 1100m. Omvänt går det även att köra 10GBaseSR på OM2-fiber (och även OM1), men då med maxlängden avkortad till bara 82m med OM2 och 33m med OM1 (62,5/125). Till 40G och 100G kan du bara använda OM3 (100m) och OM4 (125m).

  Även en blandning av OM4 och OM3 är möjligt, men då krävs en liten räkneövning för att konstatera vilken den "effektiva" längden blir, hör av dig till oss om du behöver hjälp med det.

  Kablagen är halogenfria (LSZH)

  Majoriteten av alla patch-kablage på marknaden har isolering av PVC-plast. Vid brand utvecklar sådan plast den giftiga gasen klor, som i kontakt med vatten bildar frätande saltsyra. Den halogenfria kabeln, LSZH (Low Smoke Zero Halogen), består av ett annat material, polypropylen, som inte ger den farliga gas/syra-kombinationen.

  När särskild hänsyn bör tas för att undvika brandfarliga material blir halogenfria patch-kablar ett naturligt val. Alla våra fiber-patch är halogenfria (LSZH) och hos oss är de inte dyrare än vanliga kablar.

Alternativ till denna produkt