Meny

Best.nr 125-0353

HDMI EDID-emulator

EDID-emulatorn för HDMI ger bildkällan korrekt information om TV:n, även om den stundtals är bortkopplad. Med emulatorn på Blu-ray-spelaren slipper man den fördröjning det innebär när TV:n annars måste synkroniseras mot spelaren vid varje in- och urkoppling. Läs mer

Lagerstatus 5 st
Leveranstid 1-2 dagar
291 SEK exkl. moms
 • Produktbeskrivning

  Extended Display Identification Data (EDID) innehåller data om TV-apparatens kapacitet som upplösing, bildfrekvens, färger etc som spelaren behöver för att visa bilden på ett optimalt sätt. 

  HDMI EDID emulator

  Bibehåller rätt inställning även då signalen växlas

  Så snart man kopplar in en växlare mellan spelare och TV kommer enheterna vilja utbyta EDID-information på nytt vid varje omkoppling, vilket ibland ger flera sekunders frånvaro av bild. Det är för att inte drabbas av detta du skall använda EDID-emulatorn. Även vid användning av olika förlängare kan det hända att EDID-informationen inte förmedlas korrekt till spelaren. Med emulatorn på spelaren löser du även det problemet.

  Automatisk inlärning och emulering

  Äldre version: Anslut bara emulatorn till HDMI källan den blinka rött, inom 4 sekunder anslut HDMI kabeln så går till skärmen som redan är påslagen. Nu läser enheten in EDID-informationen och blinkar rött/blått och kommer ihåg den när den är fast blå så att spelaren hela tiden får samma information och inte behöver förhandla om när skärmen byts eller slås på/av, detta förbättrar också stabilitet med enklare HDMI Splitter. Emulatorn är utformad som en genomgångs-adapter och blir till en kort förlängning på HDMI-kabeln.

  Ny version: Anslut bara emulatorn till HDMI källan den lyser grönt, inom 10 sekunder anslut HDMI kabeln så går till skärmen som redan är påslagen. Nu läser enheten in EDID-informationen och blinkar blått och kommer ihåg EDID när den är fast blå, nu kommer spelaren eller datorn hela tiden får samma information och inte behöver förhandla om när skärmen byts eller slås på/av, detta förbättrar också stabilitet med enklare HDMI Splitter.

  Emulatorn kan också användas för att behålla skärminställning vid utökat skrivbord så att man kan switcha skärm utan att ikoner och program sorteras om.

  Emulatorn är utformad som en genomgångs-adapter och blir till en kort förlängning på HDMI-kabeln.

  Om pluggen kopplas ur innan den är klar nollställs den till 1080p.

  • Klarar HDMI 1.3/1.4/2.0
  • Stöder upplösning upp till 4Kx2K@30/60Hz
  • HDMI (3D, Deep Color, CEC), HDCP kompatibel
  • Dolby, True HD och DTS HD Master Audio
  • Små mått: 41x23x12mm
  • Kräver ingen extern nätadapter, strömförsörjs från spelaren/datorn

 • Teknisk specifikation

  Model AV
  Active module copper
  Interface
  HDMI
  Resolution
  4K UHD (2160p)
 • Dokument

Alternativ till denna produkt

Best.nr 125-0370
Buffer förlängare HDMI2.0, support 4k@60hz YUV4:4:4
350 SEK exkl. moms