Meny

Best.nr 125-8094

Programmerbart tangentbord för RS232/virtuell RS232

Nu kan du använda moderna programmerbara tangentbord också till äldre terminalsystem baserade på ASCII-tecken via serieporten. På detta sätt kan du köra mjukvara skriven för serieport och ASCII via ett USB-anslutet tangentbord. Läs mer

Varianter

Lagerstatus 1 st
Leveranstid 1-2 dagar
4 000 SEK exkl. moms
 • Produktbeskrivning

  Nu kan du använda moderna programmerbara tangentbord också till äldre terminalsystem baserade på ASCII-tecken via serieporten. Produkten finns i två versioner, en med seriell anslutningskabel (DB9) och en med USB-anslutning som med hjälp av drivrutin konverterar till ASCII internt. På detta sätt kan du köra mjukvara skriven för serieport och ASCII via ett USB-anslutet tangentbord.

  Kompakt med nästan obegränsade programmeringsmöjligheter

  Den hård- och/eller mjukvarumässiga programmeringen, gör produkten till ett synnerligen mångsidigt tangentbord. Den har ett tåligt yttre med mjuka kanter som skyddar mot stötar och fall. Tangenterna kan lätt kastas om, förstoras eller tas bort för att skapa den design som passar din tillämpning. Vidare har varje tangent transparenta toppar med lock där egna funktionssymboler ligger väl synliga och skyddade mot nötning. För att ytterligare förenkla arbetet exempelvis i mörker, kan varje tangent bakgrundsbelysas i rött eller blått på ett sätt som du bestämmer individuellt per tangent.

  Effektivare arbete med programmerbara tangenter

  De flesta av oss repeterar ord och fraser många gånger varje dag. Oavsett om du spelar dataspel, programmerar, jobbar i studiomiljö eller kontorsarbetar - med ett programmerbart tangentbord sparar du massor av tid.

  Hård- och/eller mjukvaruprogrammering

  Tangentborden levereras med MacroWorks3 för Windows och ControllerMate för Mac OS-X (OBS fungerar inte efter Mac Catalina OS updateringen utan X-Keys måste programeras via Windows). Med dessa kan du skapa komplicerade makron som öppnar programfiler, kopierar in epostadresser, meningar eller utför andra instruktioner du annars behövt tangentbord, mus eller joystick för att utföra.

  Väljer du hårdvaruprogrammeringen krävs ingen mjukvara alls och knapparna behåller sina funktioner oavsett vilken dator de sedan ansluts till. Här trycker du bara på en knapp på tangentbordet, som då hamnar i "lyssnar-läge" och därefter trycker du på mål-tangenten och skriver på ditt vanliga tangentbord den sekvens som skall lagras.

  • 24 tangenter med shift-funktion ger 46 olika kombinationer
  • Röd eller blå bakgrundsbelysning definierbart per tangent
  • Klarar Unicode för udda språktecken och symboler
  • Även musrörelser kan programmeras
  • Robust med mjuka stöttåliga sidor
  • Kan användas stående eller liggande, flyttbara fötter
  • Mått: 147x97x24 mm
 • Tillbehör

  106 SEK exkl. moms
  Finns i flera varianter

Alternativ till denna produkt