Meny

Best.nr 133-1013

CWDM-mux - för simplex på com-porten

Att nyttja befintlig fiber till max genom att separera ljuset för att öka din bandbredd går naturligvis också jättebra om du endast har tillgång till en länkfiber (simplex) mellan punkterna. Det gäller bara att tänka till lite hur du skickar och tar emot i valda kanaler på muxen! Läs mer

Varianter

Lagerstatus 0 st
Leveranstid 2-10 dagar
13 510 SEK exkl. moms
 • Produktbeskrivning

  Att nyttja befintlig fiber till max genom att separera ljuset för att öka din bandbredd går naturligvis också jättebra om du endast har tillgång till en länkfiber (simplex) mellan punkterna. Det gäller bara att tänka till lite hur du skickar och tar emot i valda kanaler på muxen!

  Genom att varje SFP, skjuter smalt genom dedikerad våglängd men också samtidigt lyssnar brett i spektrat av reflekterat ljus så kan man åstadkomma fungerande länkar för varje port. Låt oss ta ett exempel enligt praktiserande bild.

  CWDM över en länkfiber

  1. Sida A har på port 1 en CWDM-SFP på 1290nm. Den skickar 1290nm på TX samt att vid RX på muxen så hjälper muxen till att filtrera bort allt inkommande som inte är 1470nm. Det gör att den är redo för motsvarande sida B.

  2. På motsvarande sida B och port 1 sitter då en CWDM-SFP 1470nm som skjuter ut 1470nm på TX och där muxen filtrerar bort allt inkommande förutom 1290nm på RX, innebär det som kommer från sida A, port 1.

  Mycket praktiskt då man bara har tillgång till en fiber mellan punkterna. Dock går det åt dubbelt så många våglängder än med bruklig två fiberskommunikation. Det gör att du som mest kan få åtta kanaler på vardera sida.

  Typisk dämpning i Mux/Demux inklusive kontakter

  4 kanaler BiDi 2,5 dB

  8 kanaler BiDi 3,5 dB

  Observera att varje artikelnr inkluderar båda sidor om länken, dvs sida A och sida B i en färdig lösning.

  1

 • Teknisk specifikation

  WDM type
  CWDM
  Mount
  Rackmontering
  COM port
  Singel fiber
  Channels
  4
  Wavelength
  1470-1610

Alternativ till denna produkt

 
CWDM som i Coarse Wave Division Multiplexing. I en optisk fiber döljer dig cirka 40THz (40000 GHz) optisk bandbredd i det "lågdämpande" spektrat. En 10G Ethernet-port nyttjar alltså bara en bråkdel av det lediga utrymmet.
349 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
CWDM som i Coarse Wave Division Multiplexing. I en optisk fiber döljer sig cirka 40THz (40000 GHz) optisk bandbredd i det "lågdämpande" spektrat. En 10G Ethernet-port nyttjar alltså bara en bråkdel av det lediga utrymmet
389 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
CWDM som i Coarse Wave Division Multiplexing. I en optisk fiber döljer dig cirka 40THz (40000 GHz) optisk bandbredd i det "lågdämpande" spektrat. En 10G Ethernet-port nyttjar alltså bara en bråkdel av det lediga utrymmet. Denna skattkista av bandbredd kan alltså användas för att mångdubbla framkomligheten i en och samma fiberkabel.
1 220 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
CWDM som i Coarse Wave Division Multiplexing. I en optisk fiber döljer dig cirka 40THz (40000 GHz) optisk bandbredd i det "lågdämpande" spektrat. En 10G Ethernet-port nyttjar alltså bara en bråkdel av det lediga utrymmet
868 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
CWDM som i Coarse Wave Division Multiplexing. I en optisk fiber döljer dig cirka 40THz (40000 GHz) optisk bandbredd i det "lågdämpande" spektrat. En 10G Ethernet-port nyttjar alltså bara en bråkdel a
2 440 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
CWDM som i Coarse Wave Division Multiplexing. I en optisk fiber döljer dig cirka 40THz (40000 GHz) optisk bandbredd i det "lågdämpande" spektrat.
4 970 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
6 680 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
9 800 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter