Meny

Best.nr 20109402

Minikonverterare för SFP - Går att strömförsörja via USB

Låt oss presentera marknadens minsta fiberoptiska konverterare där alla möjliga tänkbara scenarion för installation nu blir möjliga. Enheten har möjlighet till att använda både 100Base och 1000Base SFP-moduler, där du väljer SFP som passar ditt fibernät. På andra sidan konverteraren huserar RJ45-porten som har sedvanliga 10/100/1000 autosense-funktionen. Enheten kommer med en 5V adapter, men varför inte låta den strömförsörjas via en USB-anslutning? Läs mer

Lagerstatus 35 st
Leveranstid 1-2 dagar
518 SEK exkl. moms
 • Produktbeskrivning

  Kompakt format

  En synnerligen välplanerad och fint tillverkad enhet som utgör det mest kompakta formatet som idag är möjligt för en omvandlare mellan fiber och koppar. Vid kopparsidans Rj45-kontakt sitter LED indikatorerna för enheten vilket kanske gör att den sidan passar att ha synlig. På fibersidan sitter USB för strömförsörjning samt en indikator som visar på att enheten strömförsörjs som den skall. Skalet är av aluminium och inte plåt som de flesta konverterare av standardmodell. Det gör i sig att enheten får en bättre avledande funktion mot värme. Därav behövs inga ventilerade sidor vilket i sig ger mindre åtkomst för damm och smuts att samlas där det inte är tänkt att nå.

  20109402 Micro Mini SFP MC 6 red.jpg

  Ha den tillsammans med laptopen när du analyserar nätet

  Enheten är så pass liten att du kan ha den i fickan. För dig som är tekniker, ta med den tillsammans med laptopen för att snabbt skapa länk mot fibernätet. Du slipper helt enkelt att vara låst till att stå precis vid ett vägguttag. När du stänger locket på laptopen, stängs även konverteraren av. Det håller batterikraften i din laptop uppe och enheten blir ingen batteritjuv i onödan.

  Lägg den i kamerahuset

  Behöver du konvertera i närheten av din kamera-applikation? Minska installationsytan genom att lägga in den i kamerans kapsling eller fästanordning.

  För FTTH (Fiber to the home)

  Lägg enheten där du terminerar och lindar upp överskottsfibern så ligger den lika skyddad som kabeln. Du som installerar eller äger ett mediaskåp av lite modernare snitt vet att dessa är trånga och varje ledig yta som kan skapas är bra. Lägg den i botten eller i skåpets ficka eller hylla så sparar den absolut plats. Har du dessutom en router eller switch med USB-port så slipper du möjligen nätadaptern till konvertern helt.

  Applikationerna är många, kontakta oss gärna för tips och råd.

  • Minsta tillgängliga mediaomvandlaren; Läggs diskret på minimal yta
  • 10/100/1000TX till 100/1000Base SFP
  • Enheten stödjer både 100Base och 1000Base SFP-moduler av standardslag
  • USB-driven om så önskas
  • nätadapter ingår
  • Vikten på ca 46 gram gör den flexibel att ta med sig
  • Stödjer 9K jumbo frames
 • Lär dig mer

 • Teknisk specifikation

  Interface
  SFP
  Mount
  Desktop
  Power input
  5V DC
  Ports
  2
  Rate
  Multirate
 • Dokument

Alternativ till denna produkt

 
Olika typer av ändutrustning är numera, mer än någonsin tidigare, tillgängligt med SFP/SFP+ formatet som anslutningsmöjlighet. Tillämpningarna blir då fler och fler samtidigt som både fibertyper, dataströmmar och protokoll kan skilja sig åt en del. Resultatet av det blir att nät och länkar samt dess protokoll integreras i varandra allt mer, vilket gör att behovet av multifunktionella omvandlare ökar. För detta har vi produkter från Fiberplex till hjälp. Enheten hjälper dig helt sonika att transportera vad du vill, när du vill och hur du vill.
6 630 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
En SFP (small form-factor pluggable optical transceiver) Gigabit LX som ger Gigabit-hastighet upp till 20km på singlemode-fiber.
341 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
1000Base-SX gäller endast för multimode-fiber och avstånden beror på vilken fibertyp som används. 220m med 62,5/125 (OM1), 550m med standard 50/125 (OM2) men ända upp till och över 1km med laseroptimerad OM3 eller OM4. Dessa SFP har DDMI, alltså diagnostik-funktion.
217 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
Best.nr 20104141
10/100/1000Mbps PoE-splitter till Typ C, 5V/2,4A
235 SEK exkl. moms