Meny

Best.nr 117-0875

MPO till MPO Multimode 12-fiber OM3 Turkos Korsad Typ B

MPO-kablage är en praktisk optisk lösning när behovet av allt större bandbredd har ökat i datacentren. Ett effektivt sätt att tillhandahålla 40 Gb och 100 Gb med hög prestanda. En kabel innehåller 12 fiber eller 6 st duplex kanaler i varje kontaktdon, vilket sparar en hel del pengar och utrymme i datacentren. Läs mer

Varianter

Lagerstatus 0 st
Leveranstid 2-10 dagar
818 SEK exkl. moms
 • Produktbeskrivning

  MPO-kablage är en praktisk optisk lösning när behovet av allt större bandbredd har ökat i datacentren. Ett effektivt sätt att tillhandahålla 40 Gb och 100 Gb med hög prestanda. En kabel innehåller 12 fiber eller 6 st duplex kanaler i varje kontaktdon, vilket sparar en hel del pengar och utrymme i datacentren.

  MPO- och MTP-förvirringen

  Det finns ett utbrett missförstånd kring de båda förkortningarna vilket skapar förvirring hos användare. MPO är den officiella benämningen på multifiber-kontakten medan MTP (Multi-fiber Termination Push on) är ett registrerat varumärke (US Conec). MTP är alltså en MPO-kontakt tillverkad av US Conec.

  Hur väljer man rätt modell?

  Med MPO fiberkablar måste man tänka på att sändare och mottagare matchar varandra för att signalen skall gå fram korrekt. Den raka kabeln typ A används från QSFP till patchpanel för att behålla samma läge på signalen. Man använder också rak MPO-kabel till MPO-kassetter. Den korsade typ B som är den vanligaste typen används vid direktkoppling från QSFP till QSFP eller patchpanel till patchpanel. Grunden blir att mellan två QSFP:er, oavsett vad som finns emellan skall det finnas ett ojämt antal korsade kablar. Detta gäller för övrigt också mellan SFP/SFP+ moduler.

  Låt oss tillverka din egen standardkabel med ca 10 dagars leveranstid.

  Det finns nästan oädliga kombinationer av längd, kontakttyper och antal kontakter. Vi tillverkar snabbt precis den kombination du behöver av både kablar och kassetter. Till exempel MTP/MPO till 4xLC för direktanslutning mellan QSFP och SFP/SFP+/XFP utan att gå via MPO-kassetterna.

  • Hög stabil kvalité med fabrikstillverkad kabel
  • Färdigkopplade kassetter om 12/24 uttag bara att stoppa in i racklådan
  • Utrymmeseffektivt, bekvämt och överskådligt

  Säkerställ ett robust nätverk redan från start så undviker du dyra manageringskostnader!

  100% 3D/interferometertestat, din garanti för stabil hög kvalité

  I de flesta fall så tillverkas fiberkablage i stora volymer och i tillverkningen så kontrolleras råfibern innan den blir patchkabel, därefter sker ingen manuell kontroll. När sedan kontaktering sker så är det vanligaste tillvägagångsättet att man rengör delarna i fibern utan efterföljande kontroll och kablagen går ut på marknaden.  Vid 3D interfermotertest sker en manuell kontroll av varje fiberkabel där man redan i produktionen kasserar så mycket som upp till 30 % av färdiga fiberkablage för att de inte håller måttet.  Vi tycker att det är helt orimligt varför all vår fiber testas manuellt efter tillverkning. Bygg robust och smart från start, det kommer du att tjäna på i längden.

 • Lär dig mer

 • Teknisk specifikation

  Length (m) fibercable
  1
  Model fibercable
  MPO
  MM/SM
  Multimode
  OM
  OM3
  Color fibercable
  Turquoise
  Crossed/Straight
  Crossed
 • Dokument

Alternativ till denna produkt

 
Fler anslutningar på samma yta. MPO (Multi-fiber Push ON) ett universellt kabelsystem för fibernät. Effektivare och smidigare installation eftersom varje kontakt innehåller 12 fiber.
948 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
Best.nr 138-1200
Multi-fiberpanel med plats för 3 kassetter
830 SEK exkl. moms
Best.nr 112-1044
Optisk fibertestare standard, m. LC/MU/FC/SC/ST Adapter
13 530 SEK exkl. moms
 
Ytorna på en fiberkontakt täcks lätt av smuts, damm och fett vilket hindrar ljuset från att färdas vidare. Rengöring och inspektion av fiberytan i samband med en installation eller reperation bör alltid utföras för att minska dämpningen och få bästa möjliga driftsäkerhet. Ca 500 tvättar.
622 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Att damm och smuts på fiberns välpolerade glasyta hindrar ljuset från att passera torde vara lätt att förstå. Ändå saknar många dessa små enkla och billiga putsverktyg, eller glömmer bort att använda dem.
574 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter