Meny

Best.nr 117-0650

SC/UPC till SC/APC Singlemode 9/125 Simplex Yd 2,0mm

I motsats till multimode har en singlemode fiber bara ett spridningsläge, en våglängd av ljus i fiberkärnan. Det betyder att det inte finns någon störning eller överlappning mellan de olika våglängderna för ljuset att stoppas vid din överföring av data över långa avstånd. Vanligaste slipningen är UPC slipning där ytan är lätt rundad och fibern kan mötas glas mot glas. APC slipning är lätt konvex och något vinklad för att få minskad reflektionsdämpning. Detta är extra viktigt då man överför videosignaler. Läs mer

Varianter

Lagerstatus 1 st
Leveranstid 1-2 dagar
59,70 SEK exkl. moms
 • Produktbeskrivning

  En singlemode kabel har en liten glas kärna som är mycket mindre än multimode och endast en väg för ljuset eller spridningsläget. Med bara en enda våglängd för ljuset som passerar genom glas kärnan justeras ljuset mot kärncentret istället för att helt enkelt studsa det utanför kärnas kant som på multimode.

  Singelmode fiber är i de flesta fall i färgen gul, vilket gör den enkel att identifiera

  UPC eller APC?

  Vaje gång en kontakt sätts på en fiberkabel förloras lite ljus (dämpning). En del av det förlorade ljuset blir till reflexer som speglas tillbaka mot sändaren (sk. ORL = Optical Return Loss) och stör ljuset på väg i andra riktningen, datatrafiken alltså. För att minska dessa reflexer slipas änden av glasfibern. Ju bättre slipning desto mindre dämpning. Inom kabelTV-världen ställs ofta högre krav på ORL än inom datanät och därför använder man APC-slipade kontakter som har något bättre ORL-värden än de vanligare UPC-slipade donen, i gengäld är de något dyrare. Gäller det Ethernet, välj UPC. Gäller det kabelTV, välj APC. I listan nedan har vi valt att markera endast de med APC, övriga är UPC.

  100% 3D/interferometertestat, din garanti för stabil hög kvalité!

  För att riktigt uppskatta det interferometertest (3D-test) som varje enskild kabel genomgår, måste man först förstå hur utomordentligt viktigt det är att fiberändarna möts i kärnans absoluta centrum. En förutsättning för detta är att både glasytan och ferrulens topp är slipad med mycket hög precision. Interferometertestet ger en tredimensionell bild av ytan och dess mätvärden säkerställer att alla kontakter vi levererar uppfyller högt ställda krav på precision.

  Kablagen är halogenfria (LSZH)

  Majoriteten av alla patch-kablage på marknaden har isolering av PVC-plast. Vid brand utvecklar sådan plast den giftiga gasen klor, som i kontakt med vatten bildar frätande saltsyra. Den halogenfria kabeln, LSZH (Low Smoke Zero Halogen), består av ett annat material, polypropylen, som inte ger den farliga gas/syra-kombinationen.

  När särskild hänsyn bör tas för att undvika brandfarliga material blir halogenfria patch-kablar ett naturligt val. Alla våra fiber-patch är halogenfria (LSZH) och hos oss är de inte dyrare än vanliga kablar.

 • Lär dig mer

 • Teknisk specifikation

  Length (m) fibercable
  0,5
  Model fibercable
  SC-SC
  MM/SM
  Singlemode
  Inside diameter
  9/125
  Duplex/Simplex
  Simplex
  Color fibercable
  Yellow
  Outer diameter
  Yd 2.0mm
 • Dokument

Alternativ till denna produkt