Meny

Best.nr 20110262

4 Motorig Kärnlinjerande Fibersvets

Nu är det enklare än någonsin att svetsa sin egen fiber. Och billigare. Den senaste tekniken med automatisk kärnlinjering gör svetsjobbet helt automatiserat och därmed möjligt för vem som helst. Läs mer

Varianter

Lagerstatus 0 st
Leveranstid 2-10 dagar
25 630 SEK exkl. moms
 • Produktbeskrivning

  Nu är det enklare än någonsin att svetsa sin egen fiber. Och billigare. Den senaste tekniken med automatisk kärnlinjering gör svetsjobbet helt automatiserat och därmed möjligt för vem som helst. Det som tidigare krävde certifieringar, kurser och en massa träning klarar du nu själv efter 5-10 minuters laborerande!

  Tydlig processövervakning på högupplöst 4,3" färg-LCD

  När fibern väl skalats och lagts tillrätta i jiggen, fäller du bara ner skyddslocket och trycker på startknappen. Åtta sekunder senare har du en perfekt och osynlig svetsfog med minimal dämpning. Hela processen med både linjering och svetsning syns tydligt på den integrerade displayen. 

  Kraftfullt batteri och fältanpassad kapsling

  Hela enheten är kompakt och kraftigt konstruerad för att tåla fältmässiga förhållanden. Batteriets kapacitet på 5800mAh räcker till hela 200 svetsningar inklusive den efterföljande upphettningen av krymphylsan, innan det behöver laddas upp på nytt. Trots det är vikten endast 1,9 kg och måtten blygsamma 149 (L)x120 (W)x127mm (H).

  Helautomatisk men ändå full av inställningsmöjligheter

  Även om bara ett fåtal användare sannolikt kommer att behöva göra justeringar, kan olika sorters specialfiber eller fabrikat ibland kräva justeringar för att resultatet skall bli optimalt. För dessa finns en mängd parametrar att ändra. Antingen via knapparna på svetsen eller via USB-porten på enheten och den medföljande mjukvaran.

  Svetsen levereras i en skyddande serviceväska med skalare, enklare cleaver (precisionskap). Härutöver behöver du beställa förbrukningsvaror som rengöringsduk och vätska, se längre ner i avsnittet.

  • Automatisk kärnlinjering för enkelt handhavande och lägsta dämpning
  • Svetsar singlemode, multimode och 10 andra varianter
  • Stor integrerad LCD på 4,3"
  • Automatisk dämpningsbedömning och dragtest av fogen
  • Integrerad ugn för krymphylsan (40/60 mm)
  • Snabb svetstid, endast 6 sekunder
  • USB-port för inställningar, uppdateringar och nedladdning av svetslogg
  • Lagringskapacitet, 4000 svetsfogar
  • 360° gummiskydd som skyddar svetsen från stötar,vatten,damm

  Skillnad mellan 6 motorig och 4 motorig fibersvets

  Den 6 motoriga fibersvetsen har en core-core kärnlinjering som justeras både horisonellt och vertikalt in/ut för att få bästa linjering av kärna till kärna. Den är också mer kraftfull, flexibel och mindre känslig för variationer i kabeln.

  Den 4 motoriga fibersvetsen har en passiv kärnlinjering (clading - clading) som justeras vertikalt in/ut. Den är inte lika snabb i svetsprocessen som den 6 motoriga svetsen, men gör sitt jobb utmärkt om man vill ha en fibersvets för mindre svetsarbeten.

  Se jämförelsetabell under dokument för de olika fibersvetsarna.

  Service och uppgraderingar

  För bästa hållbarhet och svetskvalité rekommenderar vi servicepaketet innehållande elektrodbyte, rengöring, mjukvaruuppgraderingar samt en allmän översyn. Detta kan du lätt göra själv, men kanske har du annat att prioritera och skickar då bara in svetsen då det passar dig. Inte nödvändigt, men enkelt och smidigt för att minimera risken för störningar då man minst vill ha dem. Servicepaketet tecknas för minst tre år och debiteras i en klump. Frakter tillkommer.

   

 • Tillbehör

 • Lär dig mer

 • Dokument

Alternativ till denna produkt

 
En liten och portabel fiber svets som passar sig utmärkt att ha med ut på fält med sin vikt på endast 1,6 kg. Den senaste tekniken med automatisk kärnlinjering gör svetsjobbet helt automatiserat och därmed möjligt för vem som helst.
21 380 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Nu är det enklare än någonsin att svetsa sin egen fiber. Och billigare. Den senaste tekniken med automatisk kärnlinjering gör svetsjobbet helt automatiserat och därmed möjligt för vem som helst.
45 590 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter