Meny

Best.nr 125-0135

DVI-förlängare single/multimode universal 2-fiber

Multimode eller singelmode spelar ingen roll, denna förlängare accepterar bägge sorterna men ger olika maxlängder beroende på kabeltyp, 500 m på multimode och 1,5 km på singelmode. DVI-förlängaren ger kristallklar bild utan risk för att signalen absorberar störningar längs kabelvägen och använder sig av endast två fiber mellan sändare och mottagare. Läs mer

Varianter

Lagerstatus 3 st
Leveranstid 1-2 dagar
5 750 SEK exkl. moms
 • Produktbeskrivning

  Multimode eller singelmode spelar ingen roll, denna förlängare accepterar bägge sorterna men ger olika maxlängder beroende på kabeltyp, 500m på multimode och 1,5km på singelmode. DVI-förlängaren ger kristallklar bild utan risk för att signalen absorberar störningar längs kabelvägen och använder sig av endast två fiber mellan sändare och mottagare.

  EDID lagras i sändarenheten

  Dagens skärmar utväxlar information om typ och prestanda med grafikkortet för optimal bildkvalitet. Kanalen för detta kallas DDC (Display Data Channel) och det data som skickas kallas EDID (Extended Display Identification Data). När förlängare kopplas in är det viktigt att också dessa signaler kan förmedlas. Vår förlängare löser detta så finurligt att även om mottagaren kopplas ur så "vet" fortfarande grafikkortet vilken skärm som sitter där. Genom att först koppla sändaren till skärmen och aktivera inläsning av EDID kopieras informationen i skärmen så att grafikkortet alltid har det tillgängligt.

  Splitta signalen till 16 (!) skärmar

  Utan att bryta den optiska ljussignalen och utan någon som helst aktiv utrustning kan DVI-signalen skickas till 16 skärmar. Den passiva optiska splittern finns i ett flertal storlekar och passar för singelmode-fiber. I motsats till en traditionell lösning med enskilda punkt till punkt förlängare anslutna till en "vanlig" splitter, ger denna en obruten optisk signal hela vägen till mottagaren. Sett från både drift och avlyssning, ett maximalt säkert sätt att transportera högupplöst DVI.

  125-0135 levereras komplett med sändare och mottagare. Väljer du splitter köper du extra mottagare (125-0136) för det antal skärmar du behöver.

  OBS med splitter behöver man använda SingleMode fiber in i splittern men ut kan man valfritt välja SingleMode eller MultiMode beroende på avstånd.

  Strömförsörjning krävs i mottagaren, men är inte nödvändig i sändaren eftersom datorn oftast kommer att strömförsörja enheten. Dock medföljer två nätadaptrar.

  • WUXGA 1920x1200 vid 60Hz
  • Lokalt lagrad EDID
  • 500 m på multimode 50/125 (LC) och 1,5 km på singelmode 9/125 (LC)
  • Små mått: 39x15x69 mm
 • Tillbehör

  Best.nr 125-0593
  382 SEK exkl. moms
 • Teknisk specifikation

  Model AV
  Active module fiber
  Interface
  DVI
  Resolution
  Computer resolution

Alternativ till denna produkt