Meny

Best.nr 124-0594

Tibbo 2 med utökad funktion för RS232-lösning över nätet

Med DS203 från Tibbo blir det ännu enklare att anpassa seriell utrustning för nätverkstrafik. DS203 är helt bakåtkompatibel mot den tidigare DS100 och är en komplett färdig 10/100 Mbps terminalserver. Läs mer

Varianter

Lagerstatus 49 st
Leveranstid 1-2 dagar
1 310 SEK exkl. moms
 • Produktbeskrivning

  Med DS203 från Tibbo blir det ännu enklare att anpassa seriell utrustning för nätverkstrafik. DS203 är helt bakåtkompatibel mot den tidigare DS100 och är en komplett färdig 10/100 Mbps terminalserver.

  Fristående färdig lösning

  Med Tibbo DS203 nätverksansluter du all utrustning som har en RS232 serieport, utan att befintlig programvara behöver ändras. Du kan fritt placera utrustningen vart du vill i nätverket eller på Internet och kan ha massor av enheter anslutna på det viset. Ändå har du samma goda kontroll som du skulle haft om enheterna varit direktanslutna till datorns serieportar.

  Kretskort för inbyggnad, vid större volymer

  Tibbo DS203 har alla sina funktioner på ett enda kretskort. Kortet kan vid större volymer köpas separat, utan plastlåda och utan 230V nätadapter, i det fall man bygger in funktionen i egen utrustning och kan strömmata från annan källa.

  Minimodul för inbyggnad i egen utrustning

  Den är inte större än en fingerborg (32x19x16 mm) och ändå innehåller den allt du behöver för att integrera nätverksfunktionen i en befintlig utrustning. Att nätverksanpassa utrustning är inte trivialt. Det krävs avsevärda kostnader för utveckling av hårdvara och integration av mjukvara, för att nå målet. Med EM202 krävs bara att kretskortet modifieras, så att modulen får plats. Utvecklingstiden förkortas dramatiskt. Serieporten som är av TTL-typ kan kopplas direkt till pinnarna på UART:s och mikroprocessorer. Porten klarar hastigheter upp till 115200 bps och kan ställas i full eller halv duplex. Samtliga nödvändiga gränssnittspinnar finns tillgängliga (TX, RX, RTS, CTS, DSR).

  • Mycket kompakt, fristående 60 x 47 x 30 mm, inbyggnadsmodul: 32 x 19 x 16 mm
  • Flexibelt spänningsområde, 10-25 VDC
  • 10/100 Mbps nätverksanslutning
  • RTS, CTS, DTR och DSR han användas som digtala I/O-portar för exempelvis larmrapportering
  • 12 KB routingbuffert i bägge riktningarna för dataintensiva tillämpningar
  • EEPROM för lagring av användarinställningar
  • Stort protokollstöd, UDP, TCP, ARP, ICMP (Ping) och DHCP
  • Konfiguration via serieport eller nätverket. Även IP-adressen kan skrivas in via nätet
  • Uppgraderbar via serieport eller nätverket
  • "Device Server Tool-kit", för konfiguration, övervakning och virtuella COM-portar för både Windows och Linux kan laddas ner från Direktroniks ftp-server
  • Upp till 115200 bps
  • Klarar driftsmiljö -5º till +70º

  Tibbo är nu programmerbar i BASIC

  TIDE (Tibbo Integrated Development Environment, är en lätthanterad utvecklingsmiljö som skapats för Tibbo. Du får helt nya möjligheter att använda Tibbo i dina egna applikationer. Du kan kort sagt få den att uppföra sig exakt som du vill.

  Helt gratis får du utvecklingsverktygen

  Utvecklingsverktygen kostar inget och kan laddas ner här.

 • Tillbehör

  Best.nr 124-0640
  94,20 SEK exkl. moms
  52,60 SEK exkl. moms
  Finns i flera varianter
  53,50 SEK exkl. moms
  Best.nr 100-1031
  125 SEK exkl. moms
  311 SEK exkl. moms
  Finns i flera varianter

Alternativ till denna produkt

 
DS100 En mycket prisvärd lösning om man behöver serieportar ute på nätet. Alla typer av RS232-utrustningar kan kopplas till Tibbo-DS100 och blir på så sätt åtkomliga över nätverket. Om ditt nätverk har direkt koppling ut mot Internet kan du kontakta och kontrollera dina seriella utrustningar var som helst i världen.
1 310 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Tibbo DS1100-serien ger orden "device server" en helt ny och angenäm betydelse.En cool och praktisk design. Tibbo har med DS1100-serien tagit kontrollen över nätverksanslutna serieportar till en ny spännande nivå och erbjuder även kontroll via molntjänsten AggreGate.
1 270 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter