Meny

Best.nr 133-5180

QSFP+ till SFP+ konverterare -Förläng dina 40G-länkar

Har du eller kommer du att få tillgång till 40G QSFP via din switch och vill kunna komma längre än vad QSFP-formatet erbjuder, då har vi här en riktigt användbar produkt. Läs mer

Varianter

Lagerstatus 0 st
Leveranstid 2-10 dagar
9 630 SEK exkl. moms
 • Produktbeskrivning

  Har du eller kommer du att få tillgång till 40G QSFP via din switch och vill kunna komma längre än vad QSFP-formatet erbjuder, då har vi här en riktigt användbar produkt. Behovet på marknaden och utvecklingen kommer alltid sträva efter snabbare dataöverföringar och med en önskan efter att kunna gå längre sträckor och det är inte alltid standarder för optik hänger med eller ens är fysiskt eller teknologiskt möjlig. Idag kommer du som längst 30km med QSFP+ ER, vilket kan vara lite av en besvikelse för vissa applikationer och det är inte alltid man vet vart man kan vända sig för att lösa problematiken, men med hjälp av omvandlaren löser du detta.

  QSFP+ till SFP+ applikationsdiagram 1

  Från din switch´s QSFP+ port kan du ansluta en QSFP+ DAC, AOC eller en vanlig QSFP+ transceiver. Från omvandlaren kan du sedan använda dig av 4st av det billigare och mer variationsrika SFP+ formatet. På 10G kommer du med en vanlig SFP+ ZR upp till 80km, vilket gör att du mer än fördubblar den möjliga sträckan. På andra sidan sätter du en likadan lösning och genast så har du fått en komplett länk för 40G QSFP+ port till port över 80km.

  Obs, se till att ställa din switchport i 4x10G mode, istället för 1x40G!

  Har du känsliga länkar eller gränsar till att nå fram så väljer du med fördel varianten med CDR-funktionen (clock data recovery). Lite dyrare, men innehåller då en funktion som hjälper signalen att nå längre med bättre kvalitet. Till enheterna kan du välja ett chassi som gör att du kan sätta upp till två stycken för ett rackmontage.

 • Dokument

Alternativ till denna produkt

 
QSFP+ passive direct-attach (DAC) är det billigaste sättet att korskoppla mellan utrustningar på korta avstånd.
838 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
QSFP+ AOC (Active Optical Cable) för 40Gbps har många fördelar jämfört med dess kopparbaserade passiva eller aktiva motsvarighet "Direct Attach". Inte minst för att det blir enklare med en enda kabeltyp.
3 550 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
Best.nr 133-3963
300m MPO-12 kontakt
1 750 SEK exkl. moms
 
SFP+ med Power Budget 14dB som når 40km med våglängd 1310nm.
437 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
10GBase-ER (extended reach) för singlemode 40km använder 1550nm våglängd och en kraftfullare EML-laser. Det gör att man på kortare avstånd än 20km bör använda en dämpare på ca 5dB för att inte riskera skada på mottagarens krets.
1 250 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
10GBase-ZR finns inte som ratificerad standard, men är väl accepterad som en de facto-standard i branschen för avstånd upp till ca 80km. En kraftfullare variant av "ER" som också den kräver dämpare om avståndet är kortare än 20km, vi rekommenderar ca 10dB.
3 330 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
CWDM som i Coarse Wave Division Multiplexing. I en optisk fiber döljer dig cirka 40THz (40000 GHz) optisk bandbredd i det "lågdämpande" spektrat. En 10G Ethernet-port nyttjar alltså bara en bråkdel a
2 440 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
CWDM som i Coarse Wave Division Multiplexing. I en optisk fiber döljer dig cirka 40THz (40000 GHz) optisk bandbredd i det "lågdämpande" spektrat.
4 970 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter