Meny

Best.nr 33-4152

SFP CWDM Singlemode 80km (ZX) 1.25Gbps

CWDM som i Coarse Wave Division Multiplexing. I en optisk fiber döljer sig cirka 40THz (40000 GHz) optisk bandbredd i det "lågdämpande" spektrat. En 10G Ethernet-port nyttjar alltså bara en bråkdel av det lediga utrymmet Läs mer

Varianter

Hittar du inte din konfiguration? Kontakta oss – vi hjälper dig till korrekt lösning!
Lagerstatus 0 st
Leveranstid 2-10 dagar
542 SEK exkl. moms
 • Teknisk specifikation

  Model SFP
  SFP
  Interface
  CWDM
  Range
  80
  Data rate
  1.25Gbps
  Connector
  LC
  Temperature SFP
 • Produktbeskrivning

  CWDM som i Coarse Wave Division Multiplexing. I en optisk fiber döljer sig cirka 40THz (40000 GHz) optisk bandbredd i det "lågdämpande" spektrat. En 10G Ethernet-port nyttjar alltså bara en bråkdel av det lediga utrymmet. Denna skattkista av bandbredd kan alltså användas för att mångdubbla framkomligheten i en och samma fiberkabel, utan utan några som helst negativa konsekvenser. Det är uppdelningen av ljusets spektra i våglängdskanaler som möjliggör detta och vi kallar det för WDM. Varje sådan våglängdskanal transporterar en privat datakanal, osynlig för övriga. Ju högre precision och stabilitet på lasern, desto tätare mellan kanalerna. C:et framför WDM anger finkornigheten, avståndet i nanometer mellan kanalerna, och för CWDM är den vanligvis 20nm. Det innebär att utrymme finns för 18 kanaler mellan 1270-1610 (ITU-T standard G.694.2). Dämpningen skiljer sig dock avsevärt mellan de olika väglängderna och vilken fiberkabel som används. Hänsyn måste därför tas till det aktuella avståndet vid val av våglängder för det specifika fallet. Vanlig singlemode fiber (G.652) har sin dämpningsmässiga akilleshäl i början och mitten av spektrat, vilket är skälet till att många muxar endast använder 16 kanaler trots teoretiskt utrymme för 18. Fråga oss om du är osäker, vi tar inget extra för goda råd.

  Ruggad eller standard

  Våra standardmoduler har redan mycket bra tålighet mot höga temperaturer (+85), men för extrema lågtemperaturer och i miljöer med stora svängningar rekommenderas våra ruggade/industriella varianter som tål -40/+85. De är bara marginellt dyrare än standardmodulen och det är självfallet aldrig en nackdel att välja den avsett användningsområde. Alltid industriella moduler till industriella switchar!

  DDMI/DMI/DOM

  Digital Diagnostic Monitoring Interface, Digital Diagnostic Monitoring och Digital Optical Monitoring är alla olika benämningar på den extra övervakningsfunktion som ger användaren möjlighet att utläsa realtidsparametrar ur den optiska modulen. Med stöd för detta också i switchen kan larmnivåer för avlästa värden bidra till snabbare felsökning och tidiga varningssignaler på förestående problem. Exempel på detta är optiska in- och utgångseffekter, temperatur, laser bias current (de analoga delen av modulen), matningsspänningen etc. Allt enligt standarden SFF-8472 MSA.

  Power Budget: 26dB

Alternativ till denna produkt

Best.nr 33-1000
Mux/demuxen levereras som standard med 4, 8, eller 16 kanaler. 4- och 8-kanalers finns i version med expansionsport och utan. Expansionsporten gör att du kan addera fler kanaler vid ett senare skede utan att behöva ta hela kostnaden för outnyttjade kanaler direkt. Den enhet du köper för expansion får dock inte ha samma våglängder som den första enheten. Wideband porten är precis som det låter en bred port där du kan få in ett bredare spektra. Till den kan du förslagsvis använda dig av en vanlig SFP som skjuter en bredare signal.
4 350 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
Best.nr 33-1272
33-1272 - Multikonverter, 2xSFP 155M-4,25G, 3R
2 890 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter