Meny

Best.nr 20100939

SFP CWDM Singlemode 40km 4.25Gbps DDMI

SFP-modulen för 4,25Gbps är främst avsedd för Fiber Channel och men passar de flesta tillämpningar från 1Gbps inklusive Ethernet. Observera att räckvidden angiven för varje SFP avser 1Gbps Ethernet. Läs mer

Varianter

Hittar du inte din konfiguration? Kontakta oss – vi hjälper dig till korrekt lösning!
Lagerstatus 0 st
Leveranstid 2-10 dagar
3 290 SEK exkl. moms
 • Produktbeskrivning

  SFP-modulen för 4,25Gbps är främst avsedd för Fiber Channel och men passar de flesta tillämpningar från 1Gbps inklusive Ethernet. Observera att räckvidden angiven för varje SFP avser 1Gbps Ethernet. Den maximala räckvidden för Fiber Channel beror på vilken hastighet (FC1G/FC2G/FC4G) samt vilken fibertyp som används. Kontakta oss om du är osäker på vilken modul du behöver.

  CWDM sextondubblar framkomligheten

  CWDM som i Coarse Wave Division Multiplexing. I en optisk fiber döljer dig cirka 40THz optisk bandbredd och en 10G Ethernet-port nyttjar alltså bara en bråkdel av det lediga utrymmet. Denna ocean av bandbredd kan alltså användas för att mångdubbla framkomligheten i en och samma fiberkabel, utan utan några som helst negativa konsekvenser. Det är uppdelningen av ljusets spektra i våglängdskanaler som möjliggör detta och vi kallar det för WDM. Varje sådan våglängdskanal transporterar en privat datakanal, osynlig för övriga. Ju högre precision och stabilitet på lasern, desto tätare mellan kanalerna. C:et framför WDM anger finkornigheten, avståndet i nanometer mellan kanalerna, och för CWDM är den vanligvis 20nm. Det innebär att utrymme finns för 18 kanaler mellan 1270-1610 (ITU-T standard G.694.2). Dämpningen skiljer sig dock avsevärt mellan de olika väglängderna och vilken fiberkabel som används. Hänsyn måste därför tas till det aktuella avståndet vid val av våglängder för det specifika fallet. Vanlig singlemode fiber (G.652) har sin dämpningsmässiga akilleshäl i början och mitten av spektrat, vilket är skälet till att många muxar endast använder 16 kanaler trots teoretiskt utrymme för 18. Fråga oss om du är osäker, vi tar inget extra för goda råd.

  Ruggad eller standard

  Våra standardmoduler har redan mycket bra tålighet mot höga temperaturer (+85), men för extrema lågtemperaturer och i miljöer med stora svängningar rekommenderas våra ruggade/industriella varianter som tål -40/+85. De är bara marginellt dyrare än standardmodulen och det är självfallet aldrig en nackdel att välja den avsett användningsområde. Alltid industriella moduler till industriella switchar!

  DDMI/DMI/DOM

  Digital Diagnostic Monitoring Interface, Digital Diagnostic Monitoring och Digital Optical Monitoring är alla olika benämningar på den extra övervakningsfunktion som ger användaren möjlighet att utläsa realtidsparametrar ur den optiska modulen. Med stöd för detta också i switchen kan larmnivåer för avlästa värden bidra till snabbare felsökning och tidiga varningssignaler på förestående problem. Exempel på detta är optiska in- och utgångseffekter, temperatur, laser bias current (de analoga delen av modulen), matningsspänningen etc. Allt enligt standarden SFF-8472 MSA.

 • Teknisk specifikation

  Model SFP
  SFP
  Connector
  LC
  Interface
  CWDM
  Data rate
  4.25Gbps
  Wavelength TX/RX
  1290
  Range
  40
  DDMI
  Yes

Alternativ till denna produkt

Direktroniks SFP:er, bättre än märkesleverantörens!

Alla vet om det, märkes-SFP:er kostar skjortan. Därför erbjuder vi på Direktronik våra helt egna genuina SFP:er. Dessa har motsvarande konfiguration och funktion som märkesleverantörens, till ett helt annat pris.

Till ett bättre pris direkt från lager!

Vi erbjuder genuina Direktronik-moduler till alla fabrikat på marknaden. Det innebär att vi själva förfogar över de resurser som krävs för att programmera och justera koden så att modulen blir optimerad för den switch som den skall sitta i. Ett gigantiskt och helt unikt kodbibliotek under ständig utveckling ger oss mer än 40 000 olika kombinationer som garanterar ett du få rätt sort. Ofta med leverans samma dag direkt från vårt lager i Nynäshamn.

När du köper våra SFP:er så inkluderas även Direktroniks fria tekniska support med rådgivning och personlig service. Det innebär att du får genuin omtanke hela vägen från beställning till installation.

Så här väljer du

 1. Välj artikelnummer (industriell temperatur, DDM, våglängd etc.)
 2. Välj konfiguration i "drop-down-menyn" (HP, Cisco, Juniper, H3C etc.)

Ring om du har några frågor, 08 52 400 700. Vi gillar att hjälpa till och svarar direkt!