Meny

Best.nr 105-2532

DVI-Kablage

DVI (Digital Visual Interface) är en standard för LCD-skärmar. Den utvecklades främst för att undvika den dubbla konvertering som sker i dag med den analoga anslutningen. Med DVI kör man digitalt hela vägen och får på så sätt bättre bild och möjlighet till högre upplösning! Läs mer

Varianter

Lagerstatus 1 st
Leveranstid 1-2 dagar
136 SEK exkl. moms
 • Produktbeskrivning

  DVI (Digital Visual Interface) är den nya standarden för LCD-skärmar, som kommer att gälla en tid framöver. Den utvecklades främst för att undvika den dubbla konvertering som sker i dag med den analoga anslutningen. D v s datorns digitala signal konverteras till analog signal (VGA) och LCD-skärmen "tvingas" konvertera tillbaka till digitalt för att kunna visa bilden. Denna ineffektiva procedur drar ner prestanda och ger sämre bildkvalitet. Med DVI kör man digitalt hela vägen och får på så sätt bättre bild och möjlighet till högre upplösning!

  Undvik att förlänga en DVI-kabel

  Den maximala längd som kan användas med traditionell kabel är 5 m. Beroende på varierande kvalitet på grafikkort kan man få problem även på den längden! Varje skarv påverkar överföringen negativt. Vår rekommendation är därför att byta till en längre kabel i stället för att skarva. För extrema längder, se våra Superkablage och DVI-förlängaren med Cat5-kabel.

  Hur vet man vilken kabel man skall ha?

  Som framgår av illustrationerna, finns det ett flertal varianter, som gör valet av DVI-kablage lite knepigt. Speciellt eftersom många datortillverkare har valt ett kontaktdon som visar upp fler pinnar än vad som används! Det är alltså inte säkert att du har stöd för både analogt och digitalt även om kontaktdonet visar det. Vi har valt att lagerföra enbart DVI-D, som är den rent digitala versionen och passar således inte för att ansluta analoga monitorer.

  DVI-D finns i "single-link", med stöd för upplösning 1280 x 1024 (SXGA) och "dual-link" med stöd för 2048 x 1536 (QXGA). Med hänsyn till kontaktdonets utformning är DVI-D det säkraste valet, om du är tveksam om vilket kablage du skall ha.

Alternativ till denna produkt