Meny

Best.nr 138-8060

Ljudreducerande golv och väggskåp

Nu kan det bli tystare på ditt kontor och i server/datarum, placera helt enkelt din datautrustning där du vill ha den. Nu finns det både golvskåp och väggskåp med ljudreducerande matta som kan sänka ljudnivån med hela 8dBa Läs mer

Varianter

Lagerstatus 0 st
Leveranstid 2-10 dagar
15 590 SEK exkl. moms
 • Produktbeskrivning

  Nu kan det bli tystare på ditt kontor och i server/datarum, placera helt enkelt din datautrustning där du vill ha den. Nu finns det både golvskåp och väggskåp med ljudreducerande skiva/matta som kan sänka ljudnivån med hela 8dBa

  Test har gjorts på både golv och väggskåp då man mätte upp 50dBa men med skiva/matta installerad så lyckades man komma ned till 42dBa. Normal kontorsnivå ligger på ca: 40dBa. 

  Golv och väggskåp följer samma stilrena utseende som tidigare F1 och NSVB skåp. Fläktar kan enkelt placera som tidigare och finns som tillbehör.

  Ladda ned app. för att se om du är behov av ett ljudreducerande skåp?

  https://play.google.com/store/apps/details?id=se.av.buller

  https://itunes.apple.com/se/app/buller/id418022274?mt=8

  Lite om dBa

  Om ljudets frekvens är hög så uppfattar örat det som en ljus ton. Är det en mörkare ton så är det lägre frekvens, det vill säga färre svängningar per tidsintervall. För att måtten för ljudnivån ska beskriva hur starkt människan uppfattar ett ljud gör man oftast en vägning av ljudets frekvenssammansättning. A-vägningen är framtagen för att efterlikna hörselns varierande känslighet, där känsligheten för låga frekvenser är betydligt lägre än känsligheten för högre frekvenser. A-vägningen används normalt för trafikbuller och uttrycks som dBA.

  Läs mer om risker med buller:

  Data:

  • Skruvad ram av aluminiumprofiler och hörn av pressgjuten zink. Ramen har 2 integrerade vertikala skruvfickor i varje hörnprofil för universal montage av tillbehör.
  • Demonterbar ram genom skruvar.
  • Ytbehandling: strukturlack Enoc System-Beige eller Svart RAL9005.
   Kapslingsklass IP20.
  • Maximal statisk belastning 1500 kg, fördelat på 4 19" profiler.
  • Framdörr av 4mm rökfärgat säkerhetsglas inbyggt i en aluminiumram. Ergonomiskt låshandtag LS 85 med säkerhetscylinder C101. Anpassningsbar för andra låssystem. Verktygslös borttagning av dörr genom integrerad snabblåsning. Dörröppningsvinkel >180° vid enskåpsuppställning. Högerhängd, möjlig att vänsterhänga.
  • Bakdörr av 1mm stålplåt inbyggt i en aluminiumram. Lås LS 37 med säkerhetscylinder C101. Kan eftermontera låshandtag LS 85. Övrigt lika framdörr.
  • Sidopaneler av stålplåt, enkla att hänga av och låsbara från insidan. Integrerat handtag för enklare hantering.
  • Tak med utbytbara modulplåtar, en med kabelgenomföring inklusive borstlist i bakkant och resterande täckplåtar. Kan bytas ut mot kabelgenomföringsplåtar, ventilationsplåtar eller fläktpaket. Alla moduler kan vridas 90° och arrangeras med kabelgenomföring på vänster och/eller höger sida. Befintliga installationer kan enkelt flyttas över genom den U-formade kabelgenomföringsplåten.
  • Botten är öppen men kan förses med täckplåtar/bottenplåtspaket.
   19" profilerna kan steglöst justeras inom skåpsdjupet. Djupprofilerna är försedda med avståndsmarkering för exakt positionering. 19" profilerna är numrerade per höjdenhet. Hela inredningen kan flyttas höger eller vänster till en off-center position.

   

 • Tillbehör

  Best.nr 138-0072
  608 SEK exkl. moms
  275 SEK exkl. moms
  Finns i flera varianter
  2 370 SEK exkl. moms
  Finns i flera varianter
 • Lär dig mer

 • Teknisk specifikation

  U/HE
  24
  Cabinet color
  Beige
  Bredd
  800
  Djup
  800
  Höjd
  1200
 • Dokument

Alternativ till denna produkt

 
Fast hylla 482mmx480mm Max 50Kg
717 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Utdragbar, justerbar hylla 484x44, djup 370-600mm. Verkygsfri montering med Enoc Quickfixing
2 590 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Sockel 600x600x100 Svart
1 320 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Med Rackstuds serie II behöver du aldrig mer använda en klassisk korgmutter. Monteringen går betydligt snabbare, inte minst då utrustning ska flyttas från en position till en annan. Tack vare tapparna kan utrustningen hängas fast på sin plats och du slipper balansera den i ena handen. Rackstuds ger dig säkrare montering och tid över till annat.
130 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Profil för att exempelvis använda om du ska montera utrustning i ett stativ som även kräver uppfästning i bakkant av stativet.
636 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
Best.nr 104-4090
Setup.exe för enklare installationer
1 810 SEK exkl. moms