Meny

Best.nr 135-0814

Upphöjd hållare minskar risken för paddnacke

Undvik paddnacke med "Spider", den upphöjda hållaren för mobil och padda som rätar upp nacken och minskar risken för belastningsskador. Läs mer

Lagerstatus 10 st
Leveranstid 1-2 dagar
164 SEK exkl. moms
 • Produktbeskrivning

  Paddnacke beskrivs som den nya folksjukdomen vars effekt ännu inte fullt kunnat ses eftersom det framförallt är barn och ungdomar som finns i riskgruppen. Givetvis är en varierad arbetsställning, vila, stretching etc vad de flesta ergonomer rekommenderar, men det är lättare sagt än gjort. Klart och tydligt är att nacken gärna får en framåtböjd position när man sitter med mobilen eller paddan i handen. Detta kan förhindras med Spider, som med sina långa flexibla ben lyfter upp enheten till önskad höjd och tvingar användaren att lyfta på nacken.

  paddnacke

  Spindelbenen, om än bara fyra, är helt flexibla och gör den anpassningsbar också till oregelbundna ytor som sängen eller en krok på väggen. Själva hållaren är dessutom vinklingsbar för att erbjuda en personlig betraktningsvinkel (±60°) utan att behöva justera benen. Ett justerbar säkerhetsband håller den mobila enheten på plats.

  spider mot paddnacke

  spider

  • Benens längd: 415mm
  • Total vikt: 490g
  • Max tjocklek på iPad: 12mm
  • Säkerhetsbandet justerbart 50-240mm

  Det saknas inte alarmerande artiklar på ämnet "paddnacke" eller som man kallar det på engelska, ihunch, både från vetenskapen och dagspressen. 

  Så här skriver tidningen vetenskap och hälsa och på Sveriges Radio gjordes nyligen också ett reportage. I dagspressen har Expressen en intressant artikel om paddnacke-fenomenet och söker man vidare på Google förstår man att vidden av dessa besvär ännu inte har setts.

   

   

Alternativ till denna produkt