Meny

Best.nr 124-0406

PCI I/O-kort för maximal prestanda

Om du kör Windows operativsystem och samtidigt använder en bredbandskoppling bör du använda ett seriekort med minst 32 och helst 128 byte buffert. Vi har en en komplett serie PCI, PCI-X, PCIe I/O-kort med rejält tilltagen buffert för mycket krävande applikationer. Läs mer

Varianter

Lagerstatus 4 st
Leveranstid 1-2 dagar
246 SEK exkl. moms
 • Produktbeskrivning

  Om du kör Windows operativsystem och samtidigt använder en bredbandskoppling bör du använda ett seriekort med minst 32 och helst 128 byte buffert. Vi har en en komplett serie PCI I/O-kort med rejält tilltagen buffert för mycket krävande applikationer.

  Varför behöver man en bättre UART med större buffertminne?

  UART är det chip som innehåller programkod och minne för att styra datatrafiken på en serieport. Som bekant kan en CPU-processor bara göra en sak åt gången och detta styrs av s k interrupts (avbrott).

  Ju större FIFO-buffert desto färre avbrott!

  De flesta s k multitasking operativsystem får mängder av interrupts från alla möjliga håll. Om du t ex kör en Windows-applikation i bakgrunden och samtidigt har modem, ISDN eller ännu värre, ADSL-trafik på serieporten, är risken stor att du tappar information. Det är då en större FIFO-buffert gör nytta. Bufferten gör att CPU:n kan hämta fler bytes åt gången. Om FIFO-bufferten är på 16, 32 eller 128 bytes innebär det att CPU:n kan hämta lika många bytes vid varje interrupt. Den får på så sätt färre avbrott och säkrare kommunikation när belastningen ökar.

  Low Profile PCI - vad är det?

  Det är ett nytt standardformat för PCI-kort. Dessa har exakt samma signal-protokoll och elektriska gränssnitt, men ett mindre format. Höjden på de nya korten är 63,58 mm och totala längden på plåtvinkeln 79,2 mm. Ett Low Profile PCI-kort kan alltså inte monteras i ett chassi för den äldre PCI-typen. Två olika maximala längder är definierade: MD1=121,71 mm och MD2=169,52 mm. Samtliga våra Low Profil-kort har MD1 längd.

  Det nya PCI-formatet gör att du kan bygga tunnare enheter med lägre bygghöjd. Framför allt är det 19" s k "thin servers" som utnyttjar det nya formatet, men det väntas även få stort genomslag på vanliga PC-datorer. Samtliga serieportar är 9-poliga (DB9-hane).

  PCI, PCI-X eller PCI Express (PCIe)?

  På senare år har den gamla PCI-bussen för max 32 bitar ersatts av PCI-X, som är snarlik men hanterar 64 bitar och strömförsörjs med 3,3V istället för 5V som för PCI. PCI-X kompatibla kort är nycklade på ett sätt som gör att man inte riskerar att sätt in det i en 5V-buss. Samtliga av våra PCI-X klarar också 5V-matning och kan därför även användas till vanliga gamla PCI. Det senaste tillskottet är PCI Express (PCIe) och har väldigt lite gemensamt med de tidigare. PCI Express använder seriell överföring likt SATA för hårddiskar och är inte kompatibel med de tidigare. Den maximala hastigheten på bussen bestäms av hur många seriella "filer" bussen har och här finns allt mellan 1-32. Varje "fil" ger 250MB/s i bägge riktningarna och totalt 8GB/s med 32 "filer". I specifikationen till PCI Express (PCIe) korten står hur många filer kortet kräver/stödjer. Våra PCI Expresskort stödjer x1, x2, x4, x8, x16 "lanes" (filer).

 • Dokument

Alternativ till denna produkt