Meny

Aktiv avskräckning (Active Deterrence)

Dessa produkter kan verka som aktiv avskräckning för att påkalla uppmärksamhet för obehöriga människor i ett företagsområde, lagerlokal, för områden som är farliga för fotgängare, såsom in- och utgångar från parkeringsplatser, påfarter på motorväg, vid händelse av olyckor, byggarbetsplatser med mera. Aktiv avskräckning kan verkligen förbättra övervakningsfunktionerna och minska olyckor och kostnader.

Aktiv avskräckning (Active Deterrence)

Rörelsedetektorer ansluts till fast eller blinkade ljus samt högtalare som t.ex. spelar upp ett förinspelat meddelande för aktivt påkalla uppmärksamhet för obehörig person. Kamerasystem kan då när detta sker spela in händelsen via en ingång i systemet (I/O triggning) och den kan även skicka ett larm till en larmcentral (för detta behövs en larmsändare).

Valet av sensorer, ljus och ljud är beroende på område som skall täckas och vilka funktioner som skall uppnås.

Lasersensorer

Som ger en mycket tillförlitlig och noggrann detektion som dessutom är okänslig för ljus och värme. Finns som en virtuell vägg upp till 25 meter eller virtuellt staket upp till 500 meter per sensor.

PIR/Mikrovågssensorer

Som ger en tillförlitlig och kostnadseffektiv detektion där två sensorteknologier kombineras i en och samma kapsling och täcker områden upp till 30m. Finns även som gardinsensor som ger en 12m detektionsområde.

Ljudavskräckningssystem

Ljud för talmeddelande som aktiveras av sensorer. Ljud kan användas på olika sätt i en övervakningslösning och kan förbättra den totala säkerheten genom att uppmärksamma med ljud för obehöriga till exempel om det finns videoövervakning eller fara. Det finns även högtalare för eller liveljud och inbyggd mikrofon för att kommunicera med vederbörande

Säkerhetsbelysning

Att göra belysningen ”intelligent” genom att lägga till rörelsesensorer och andra funktioner, gör den inte bara till en mer effektiv avskräckning vid intrångsförsök, utan kan också skapa en tryggare miljö för anställda samt förbättrar kamerors visuella förmåga. Belysningen kan vara ett fast ljussken eller snabbt blinkade.

IP kamerasystem

Med visuell verifiering så kan du snabbt sätta in rätt åtgärder vid olika händelser samt spela in händelseförlopp. det finns även allt-i-ett kameror som har varningsljus och ljud

Nedan så hittar du ett förslag på produkter.
OBS! detta är endast en idé på produkter och det tillkommer kablage, eventuella monteringstillbehör etc.

Aktive deterance_2.jpg

Om du saknar någon funktion eller undrar över något så tveka inte att kontakta oss på direkt på chatt, mail eller telefon. Och du, missa inga artiklar i Kunskapsbanken, prenumerera på nyhetsbrevet!.

Best.nr 20116303
Högtalare,Mikrofon, 2,7mm-13,5mm, varnings ljus och ljud.
2 770 SEK exkl. moms
 
Denna kamera är utrustad med en 1/2.8" STARVIS CMOS-sensor och ICR-teknik. Den använder sig av h.265/h.264-komprimering och kan spela in med en upplösning på 8MP i 25/30 bilder per sekund. Med True WDR-teknik kan den hantera utmanande ljusförhållanden och ge en balanserad bild. Dessutom har den Defog, HLC, BLC, ROI, Aisle Mode och IVS-funktioner för att förbättra bildkvaliteten och ge fler anpassningsalternativ.
2 520 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
Best.nr 20109696
DygiZone vit kontrollpanel för ljussystem
1 110 SEK exkl. moms
Best.nr 20109697
expansionsenhet med 4 zoner som ansluts till DygiZone
1 640 SEK exkl. moms
Best.nr 20109790
Valbar detektionslängd upp till 30m
2 200 SEK exkl. moms
 
Högeffekts LED-lampa med vit ljus av högsta kvalitet och lång livslängd. IP66 väderkapsling för utomhusbruk. Högeffektiv tvåfaldig optisk linsbehandling uppnår 90 % av ljuseffektiviteten. Kapsling av aluminium med hög värmeledningsförmåga för att förbättra värmespridningsegenskapen.
6 950 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Ruijie RG-NBS3200-seriens switchar är nästa generations högpresterande multiservice-layer 2 switchar med Gigabit och 10 Gigabit-portar. Tillsammans med Ruijies Linuxbaserade Open WRT operativsystem ger denna switchserie större MAC-adress register, snabbare maskinvaruprestanda och stabilare driftupplevelse.
5 870 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
Best.nr 20100828
8MP, 180°panorama vy, SmartStream III, H.265
16 610 SEK exkl. moms
 
Turret eller Eyeball kamera med sin smarta design med separat IR och lins för att slippa IR-reflektioner. Finns för både 2 och 5megapixel med fast och vari-Fokal lins.
2 020 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter