Meny

Kabelskydd inomhus och utomhus

Med ett kabelskyddsrör förhindrar du mekanisk, elektrisk och kemisk påverkan på kablar för en större driftsäkerhet. Ingen kabel kan nämligen på egen hand möta de krav som ställs på bland annat draghållfasthet, slitstyrka och slagtålighet. Dessa krav måste kabelskydden uppfylla. Skydda därför dina kablar från fukt, smuts och extrema temperaturer med högkvalitativa kabelskydd.

Kabelskydd inomhus eller utomhus

Kabelskydd har olika egenskaper för att möta olika krav och ge ett optimalt skydd. En del kabelskydd är därför böjbara och flexibla, och andra kan ha hög motståndskraft mot korrosion och UV-strålning. Både ute och inne kan du behöva skydda dina rör från yttre påfrestningar som till exempel slag, stötar och kyla. En del står också emot kemikalier och andra starka vätskor.

Elrör och kabelskydd som ska användas utomhus bör vara extra hållbara och slittåliga, och därför finns kabelskydd i en mängd olika material. Det finns bland annat kabelskydd av metall, plåt och plast. Plastskydden är tillverkade av PP, PE och PVC med stort fokus på användarvänlighet, flexibilitet och miljö.

Kabelskydd används överallt; privata hem, kontor, fabriker, butiker, arenor och inom industrin. Därför är det viktigt att välja rätt kabelskydd för det specifika ändamålet. De olika tillbehören till kabelskydden, som ändmuffar, kabelskarvar, klamrar och kabelskyddsplåt ser till att du kan använda skydden på bästa sätt och ger en säker och snygg montering. 

plat_cableprot_600x325-1 (1).png     UV_Heat_stabilisation_Direktronik.JPG      conversation-Harnessflex-header-768x432.jpg

  • Jordbruksfordon
  • Byggfordon
  • Motortillverkare
  • Lastbils- & busstillverkare
  • Tank- och trailertillverkare
  • Specialfordonskomponenter
  • Militärfordon


 
Harnessflex erbjuder kompletta lösningar för dragning och skydd av kraft-, tele-, koppar-ledningar och fiberkablar. Ge kritiska förbindelser rätt skydd mot skador orsakade av mekanisk nötning, vätska eller korrosion så slipper du kostsamma skador och reparationer.
969 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
CB-600 (PVC)-slangen är en flexibel, flamskyddad, icke-värmekrympbar slang som har utmärkta elastiska och fysikaliska egenskaper, inklusive syra fasthet och korrosionsbeständighet.
438 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter