Meny

UPS i redundant konfiguration för extra hög säkerhet

Vi gör en djupdykning i en av våra produkter för att sammankoppla två vanliga UPS till en failsafe lösning. Denna lösning lämpar sig för UPS'er och batteribackuper upp till 3kVA eller 16A.

Stora UPS-lösningar har ofta inbygdd funktionallitet för att koppla samman två UPS'er men för mindra UPS'er för 230V och 1 fas så är detta inte alltid fallet.

Det man då ofta tvingas göra är att investera i en betydligt större UPS än vad man faktiskt behöver.

Denna lösning kan även användas om man vill ha en UPS parallellkopplad med ett dieselverk.

Redundant Backup Switch för dubbla UPS

Detta är sannolikt den vanligaste konfigurationen och möjliggör att två UPS kopplas samman till en gemensam utgång.

 

image61q7d.png

Denna produkt är kan användas för för 1+1 redundanskraftbackupprojekt  Integrerat med två uppsättningar UPS:er med t.ex Custos9x eller Champ ger detta reservkraftsystem högre tillförlitlighet än med en UPS

I normaldrift kommar kommer master-UPS att ge ström till de anslutna lasterna. Och slav-UPS är i standby-läge. När elnätet får strömbortfall eller strömavbrott  kommer master-UPS att ge ström till den anslutna lasten. Tills master UPS blir urladdad. Om fel uppstår i master-UPS kommer detta backup-system  växla till slav-UPS för strömbackup.

Detta är en enkel kostnadseffektiv reservlösning för energi

 

Redundant Backup Switch med en UPS och ett dieselverk

I vissa fall har man behov för lång reservkraft även för små UPS'er. Det gör att man kan med detta sätt ansluta en UPS och ett Dieselverk.

imagey3w1k.png

När strömmen försvinner från elnätet så kommer Master-UPS'n att ta över driften. När batteriet tar slut så kan energin levereras från t.ex. en annan generator.

För att starta en dieselverket så kan detta göras genom att man använder en reläkontakt på UPS'n. Det gör att startförsök på diselverket kan påbörjas när strömmen på elnätet försvinner. Det gör att man inte behöver speciellt lång tid med batteri utan man behöver enbart så pass mycket batteri att diselverket hinner starta. Dock så har inte UPS'n möjlighet att övervaka om diselverket har startat eller ej.

Detta är sannolikt en av de enklaste sätten att bygga en hybrid-UPS backuplösning med både UPS och dieselverk. 

 

 
Koppla samma två UPS eller en UPS och ett dieselverk med denna UPS-Switch enheten finns med C13 uttag eller C19 uttag.
3 280 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Säkra dina industriella system med DIN-monterbar avbrottsfri kraft. Det kompakta utförandet ger dig hög kapacitet utan att ta för mycket plats på skenan. En kommunikationsport ser till att efterliggande system och övervakning kan informeras om status för strömförsörjningen för eventuell åtgärd.
7 600 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Champ är en UPS-serie med ett brett stöd för inkommande spänning, sann två-transformering och en utgående effektfaktor på 0.9. Den är kompakt i sin design och har Mikroprocessor-kontroll för optimerad tillförlitlighet. Champ-serien finns som stående tornmodeller och liggande rackmodeller
4 360 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Champ RM är en pålitlig Uninterruptible Power Supply (UPS) som kan ge en kontinuerlig strömförsörjning till dina viktiga elektroniska enheter under strömavbrott eller instabila strömförsörjningsförhållanden. Med en högpresterande dubbel konverteringsarkitektur, automatisk spänningsreglering och en inbyggd batteribackup kan Champ RM säkerställa att din utrustning förblir skyddad och din data inte förloras. Här är en detaljerad beskrivning av hur Champ RM fungerar och vilka fördelar den kan erbjuda
5 650 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Custos UPS är gjord för affärskritiska miljöer där elnätet är osäkert. Custos 9x finns med enbart externt batteri eller med ett internt batteri. Båda typerna kan expanderas med externa batterier. Systemet används i distributionshubbar för fiber, bankomater(ATM), och i affärskritiska servermiljöer.
8 540 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Litiumbatteri för UPS eller batterilagring för rackmontage
30 690 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter