Meny

Best.nr 119-0427

Varm och dålig inomhusluft? Håll koll med vår multisensor.

Multiinstrument att använda inomhus i hem, kontor, skolor, hotell. Instrumentet hjälper dig att kontrollera din inomhusmiljö samt mäta flera av de viktigaste luftföroreningarna som kan påverka din hälsa negativt. Såsom CO2, CH2O, TVOC, PM2.5, PM10, PM1.0, den mäter även Temperatur och luftfuktighet. Läs mer

Lagerstatus 0 st
Leveranstid 2-10 dagar
1 450 SEK exkl. moms
 • Produktbeskrivning

  Vi tillbringar en stor del av vår tid inomhus, antingen i hemmet eller på arbetet. Inomhusmiljön och luftkvaliteten är därmed av största vikt för att vi ska må bra, prestera bra och hålla oss friska. En mängd faktorer påverkar kvaliteten på luften vi andas.

  Instrumentet fungerar helt fristående, är lätt att använda och förståsigpå med tydliga värdesiffror samt illustrerar även mätresultaten löpande med glad, neutral eller ledsen smiley direkt i displayen för enkel avläsning.

  PM2.5, PM10, PM1.0

  Små partiklar i luften (PM) som vi andas in tillhör de vanliga luftföroreningar som ger störst hälsoproblem. Partiklarna är så små att de följer med inandningsluften och fortsätter igenom kroppens egna "filter" och vidare in i blodomlopp och lungor. Dessvärre är detta en typ av förorening som stadigt ökar beroende på ökad trafik, däckslitage, industrier, vedeldning etc. I hemmiljö bidrar även eldning i braskamin och öppnaspisar liksom användandet av levande ljus med paraffin.

  CO2, Temperatur och luftfuktighet

  Ett för högt koldioxidvärde CO2 ger en indikation på att ventilationen i en byggnad är otillräcklig. Extra viktigt att beakta på arbetsplatser, skolor, förskolor och andra typer av samlingslokaler där många människor vistas samtidigt. Bristande ventilation kan leda till astma, allergi, trötthet och huvudvärk.

  CH2O

  CH2O eller Formaldehyd är en färglös allergiframkallande gas som används industriellt bland annat vid framställning av flera olika typer av plaster och som desinfektionsmedel. Det kan ingå i limmet i spånskivor samt i textilier och kläder för att hindra att de blir skrynkliga eller för att fixera färgen.

  TVOC

  TCOC (Total Volatile Organic Compounds) betecknar den sammanlagda VOC-koncentrationen och begreppet står för flyktiga organiska ämnen. Genom att mäta halten av VOC kan man få indikationer på problem i inomhusmiljön för att sedan utreda detta vidare.

  19-0427 spec.PNG

  • AC adapter 5V DC samt Inbyggt uppladdningsbart batteri
  • CE, ROHS, Calibration certificate
  • Lagrar Max/Min värden
  • Enkel och tydlig indikering vid bra/dåliga mätvärden
  • Realtidsvärden, ingen loggerfunktion
 • Teknisk specifikation

  Ohers
  Air
 • Dokument

Alternativ till denna produkt

 
En serie industriella exakta gasdetektorer för att kontrollera i stort sett alla typer av gaser och luftföroreningar. Tydlig LED-skärm som visar aktuellt värde, gastyp och status. Väderskyddad, temperaturtålig samt explosionsklassad.
2 600 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
Best.nr 20101914
Radarnivågivare för alla slags frätande vätskor
8 650 SEK exkl. moms
 
Nivåmätning med ultraljud, så kallad ultraljudsnivågivare eller ultraljudssensor för beröringsfri kontroll av nivå i brunnar, tankar, cisterner och silos mm. Sätt larmgränser max/min direkt i enheten eller koppla via RS485 MODBUS RTU till extern insamlingsenhet. Kan larma via reläutgång vid oönskat värde. Flexibel strömmatning 24VDC (standard) men kan fås även för 12V batteridrift samt 220V. LCD display för lokal avläsning.
2 510 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
Best.nr 20102092
Guided radarnivågivare för vätskor och pulver
6 520 SEK exkl. moms
Best.nr 119-0419
Digital radonmätare
942 SEK exkl. moms
Best.nr 119-0730
Insamlingsenhet med larmfunktion och 8 analoga ingångar
3 580 SEK exkl. moms
Best.nr 119-0463
Poseidon2 4002, plain, utan tillbehör
8 530 SEK exkl. moms
Best.nr 119-0298
4 Analog till Digital Inputs, 2 Digital I/O, 16 Temp, PoE
3 940 SEK exkl. moms