Meny

Best.nr 133-4101

GBIC Singlemode 1.25Gbps

GBIC som i GigaBit Interface Converter används ibland synonymt med SFP eftersom bägge normalt avser 1Gbps trafik men är två olika generationer av optiska moduler med helt olika fysiska mått. Läs mer

Varianter

Hittar du inte din konfiguration? Kontakta oss – vi hjälper dig till korrekt lösning!
Lagerstatus 0 st
Leveranstid 2-10 dagar
579 SEK exkl. moms
 • Produktbeskrivning

  GBIC som i GigaBit Interface Converter används ibland synonymt med SFP eftersom bägge normalt avser 1Gbps trafik men är två olika generationer av optiska moduler med helt olika fysiska mått. GBIC:en var den första pluggbara modulen för Gigabit och introducerades redan i slutet av 90-talet kort efter att standarden för Gigabit Ethernet 802.3z blivit officiell. Sedan många år domineras marknaden helt av den mycket mindre SFP-modulen och GBIC återfinns endast i äldre utrustning.

  GBIC Singlemode (LX/EX/ZX) 1.25Gbps

  1000Base-LX är den ursprungliga benämningen på den standard som kom att kallas LX/LH eller LX10. Detta för att den först hade en maximal räckvidd på bara 5km, men i takt med förbättrad optik senare 10km vilket är vad LX/LH-standarden egenligen stipulerar. Prisskillnaden mellan moduler för 10km och 20km är försumbar och därför bjuder vi på de extra 10 kilometrarna. LX-modulen fungerar även utmärkt på multimode-fiber upp till 550m, men då bör man använda en patchkabel med modal conditioning, se under "Kablage Fiber". 

  1000Base-EX ger ca 40km. Den är egentligen bara en bättre och kraftfullare variant av 1000Base-LX och förväxlas ibland med denna eftersom bägge kan ses med tillägget "LH" (Long haul). Lasern är nu så kraftfull att den kan skada både ögat och kretsen hos mottagaren om en alltför kort kabel används. För direktanslutning mellan två moduler med kort patchkabel rekommenderas en dämpare på ca 5dB, se under rubriken "Kontaktdon" för rätt dämpare.

  1000Base-ZX ger ca 80 km och därmed dubbla längden jämfört med 1000Base-EX. "ZX" är inte en ratificerad internationell standard men en väl accepterad de facto-standard i branschen. Lasern är så kraftfull att den kan skada både ögat och kretsen hos mottagaren om en alltför kort kabel används. För direktanslutning mellan två moduler med kort patchkabel rekommenderas en dämpare på ca 10dB, se under rubriken "Kontaktdon" för rätt dämpare.

 • Teknisk specifikation

  Model SFP
  GBIC
  Connector
  SC
  Interface
  Singlemode
  Data rate
  1.25Gbps
  Wavelength TX/RX
  1310
  Range
  20

Alternativ till denna produkt

Direktroniks SFP:er, bättre än märkesleverantörens!

Alla vet om det, märkes-SFP:er kostar skjortan. Därför erbjuder vi på Direktronik våra helt egna genuina SFP:er. Dessa har motsvarande konfiguration och funktion som märkesleverantörens, till ett helt annat pris.

Till ett bättre pris direkt från lager!

Vi erbjuder genuina Direktronik-moduler till alla fabrikat på marknaden. Det innebär att vi själva förfogar över de resurser som krävs för att programmera och justera koden så att modulen blir optimerad för den switch som den skall sitta i. Ett gigantiskt och helt unikt kodbibliotek under ständig utveckling ger oss mer än 40 000 olika kombinationer som garanterar ett du få rätt sort. Ofta med leverans samma dag direkt från vårt lager i Nynäshamn.

När du köper våra SFP:er så inkluderas även Direktroniks fria tekniska support med rådgivning och personlig service. Det innebär att du får genuin omtanke hela vägen från beställning till installation.

Så här väljer du

 1. Välj artikelnummer (industriell temperatur, DDM, våglängd etc.)
 2. Välj konfiguration i "drop-down-menyn" (HP, Cisco, Juniper, H3C etc.)

Ring om du har några frågor, 08 52 400 700. Vi gillar att hjälpa till och svarar direkt!