Meny

Best.nr 21-1677

Fiber2Home - snyggt och enkelt

Fiber2home är en mediakonverterare som erbjuder marknadens bästa lösning för installation av fiberbaserade bredband i hem och kontor. Stor vikt är lagd på att montören skall kunna gör ett snabbt jobb utan att pruta på kvalitet och inte minst att lådan skall vara snygg och diskret i hem och kontor. Den har inbyggd hantering av fiberskarvar och skyddat montage av fiberkontakten Läs mer

Varianter

Lagerstatus 0 st
Leveranstid 2-10 dagar
1 970 SEK exkl. moms
 • Tillbehör

  1,25 SEK exkl. moms
  Finns i flera varianter
 • Teknisk specifikation

  Rate
  10/100/1000Base
  Interface
  SFP
  Interface
  SFP
  Power input
  5V DC
 • Dokument

 • Produktbeskrivning

  Fiber2home är en mediakonverterare som erbjuder marknadens bästa lösning för installation av fiberbaserade bredband i hem och kontor. Stor vikt är lagd på att montören skall kunna gör ett snabbt jobb utan att pruta på kvalitet och inte minst att lådan skall vara snygg och diskret i hem och kontor. Den har inbyggd hantering av fiberskarvar och skyddat montage av fiberkontakten.

  Unik trådvinda gör det snabbare och enklare

  En speciell trådvinda, som automatiskt låser fibertrådarna gör det snabbt och enkelt att ta hand om överskottsfiber. På så sätt behöver man inte bry sig om att kapa fibertrådarna i någon speciell längd. Svetsa trådarna och linda bara upp överskottet! Svetsen ligger säkert och skyddad i trådvindan.

  Inget krångel med skruvar för att öppna och ändå plombering!

  Kåpan öppnas enkelt med ett enda handgrepp och har trots detta ett säkert och plomberbart snäpplås, som gör att obehöriga inte kommer åt utrustningen.

  Tar extremt liten plats på väggen, gör den enkel att placera ut

  I hem och kontor är utseende och storlek av väsentlig betydelse. Trots trådvinda och trots enkelhet i installation, tar Fiber2home-boxen bara 100x120 mm av väggytan, vilket gör den enkel att placera var som helst. Montering mot väggen sker direkt med skruvar i s k nyckelhål, utan att behöva lossa på elektroniken. Den eleganta vita lådan gör att den smälter in i miljön på ett fint sätt.

  Skyddade fiberkontakter eliminerar skador på kontakdonen och risken för ögonskador

  De känsliga fiberkontakterna är givetvis helt och hållet skyddade inne i lådan, vilket dessutom gör att man inte utan vidare kan lossa fiberkabeln, med risk för ögonskador om man tittar rakt in i fiber.

  Sex lysdioder ger full kontroll

  Lysdioder ger info om aktivitet från både fibersidan och kopparsidan. Länkpuls, kollisioner, full eller halv duplex, hastighet o s v. Allt presenteras synligt rakt framifrån, så att man lätt skall kunna ställa en diagnos på ev fel.

  Inga inställningar är bortprutade

  Här finns alla funktioner du normalt bara finner hos betydligt dyrare produkter. T ex så är det valbart via omkopplare på kortet om det skall vara 10 Mbps eller 100 Mbps eller "auto-negotiation". På samma sätt kan man även styra om man vill köra full eller halv duplex.

  Dual speed även på fibersidan

  Nätägare som ser ett kommande behov av uppgradering till gigabit, men inte ännu vill ta kostnaden för den centrala hårdvaran, väljer med fördel vår F2H i Dual Speed-utförande (21-1677, 21-1678). Enheten ställer automatiskt in sig efter switchens hastighet och därmed slipper man kostsamma byten av utrustning ute hos abonnenten. Byt bara den centrala hårdvaran, så har alla abonnenter gigabit istället!

  • Enkel och fiffig trådvinda i transparent plast för överskottstrådar, som låser de fria fibertrådarna. Som dessutom kan vikas undan om man behöver komma åt kortet
  • Sex lysdioder, synliga rakt framifrån, lämnar all den information som behövs för felsökning i både nätet och konverteraren
  • Rejäl dragavlastning direkt på kretskortet som passar både grov och tunn fiberkabel
  • Stöd för VLAN-tagging och QoS enligt 802.1 Q/P
  • Stöd för Link Pass Through
  • Enkelt montage mot väggen, med bottendel som har nyckelhål för uppskruvning mot vägg. Nyckelhålen är åtkomliga utan att kretskortet lossas
  • Locket löstagbart i ett enda handgrepp
  • Plomberbar låsmekanism
  • Elegant vitlackerad låda i minsta möjliga format H120 x B100x D30 mm

  Benämningar

  • MM= Multimode
  • SM= Singlemode
  • BX-U= Uplink WDM 1310TX/1550RX
  • BX-D= Downlink WDM, 1550TX/1310RX

Alternativ till denna produkt

Best.nr 33-4755
33-4755 - 1x10/100/1000TX, 1x100/1000Base SFP
672 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter