Meny

Med hörnskåp nyttjar du döda ytor i datacentret

”Spring och sätt den i hörnet”, som Bob Lindeman säkert skulle ha sagt om IT-kapslingar funnits på Hasse & Tages tid. Och visst finns det en poäng i det, hörnen kostar lika mycket i hyra som andra delar av lokalen, så varför inte se till att nyttja dem till något vettigt?

blobid9.png

 

Varför tänker man inte på att använda hörnskåp i större utsträckning när den ytan oftast står outnyttjad? En del av förklaringen tror vi är att marknadsledarna inte erbjuder nischade kapslingar och att kunder därför inte känner till den här möjligheten. Utrymmesbristen i små datacenter är desto mer välkänd och skälen till att nyttja all den yta som bjuds är starkare än någonsin.

 

startbild.jpg

 

Minimalt skruvande ger snabbare montering

Med Stalflex hörnskåp får du effektiv clips-baserad montering med så få skruvade element som möjligt. Ett listigt system där man låser fast delarna med clips för att påskynda montering men utan att riskera stabiliteten. Du får ett solitt utförande och eftersom kapslingen levereras som ”platt paket” slipper du också fördyrande frakter.

Smarta funktioner som underlättar din installation

startbild 3.jpg

Flera genomtänkta funktioner gör din lösning flexibel vid installationstillfället men ger också den framtidssäkerhet du behöver när såväl utrustning som ändamål skiftar. Du har exempelvis stansade anvisningar, sk knockoutplåtar i tak och botten men även i det specialdesignade bakutrymmet. Det gör att du slipper anpassa kabeldragningen efter skåpet, vilket underlättar när kabeln finns på plats innan du kommer dit med skåpet.

image3kkfj.png

Du får både vänster- och högerhängd dörr för en mer flexibel installation och dessutom utrustad med ett patenterat lås och två nycklar. Det finns plats för externa fläktar i tak och botten eller så väljer du en 19¨monterad fläkt för ventilation mitt bland utrustningen. Skåpet har även ventilationshål i fronten uppe och nere. Slutligen är frontprofilerna justerbara i flera lägen vilket gör att du själv bestämmer avståndet mellan utrustning och dörr. Därmed slipper du riskera prestandaförlust på fiber- och kopparkabel genom alltför snäv böjradie. Och har du oregelbunden form på det du ska montera, komplettera med en separat hylla https://www.direktronik.se/direktronik/fastighetsnat/dataskapkapslingar/tillbehor--inredning/hylla-till-hornskap/

Tydlig beskrivning – på några minuter är det monterat

Med Stalflex får du en tydlig installationsguide vilket gör tröskeln låg även för förstagångs-användaren. En totalt sett unikt lättanvänd lösning som använder minimalt med skruv och levereras i rejäl och skyddande förpackning. 

imageiom6.png

Läs mer om skåp och tillbehör:  https://www.direktronik.se/direktronik/fastighetsnat/dataskapkapslingar/vaggskap/teknikskap-for-hornmontage/ och kontakta oss gärna för personlig service på info@direktronik.se eller 08-52400 700 så hjälper vi dig.

 

 
19” teknikskåp, den perfekta lösningen för dina mindre installationer. Snygg och smidig i många storlekar och två färger, grå eller svart samt med glas eller plåtdörr. Kommer i Flatpack för enkelt och smidig transport och installation. Obs, fel bilder på några av våra skåp, 20102918, 19, 22 och 23 alla har nu vent. hål framtill, nya bilder kommer. Se 20102920 el. 21 för rätt utseende.
1 110 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
10” Teknikskåp, den perfekta lösningen för installation och för att skydda känsliga enheter. Anpassad för många olika applikationer inom IT, övervakning, larm, tv, Lan helt enkelt utrustning som inte kräver 19” montage.
759 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Teknik-ram/profil när säkerheten kanske inte är det viktigaste men där du ändå vill kunna få din utrusning proffsigt på vägg så är detta rätt lösning. Vägg-ramen finns i 2, 3, 4 och 6HE med ett djup på 330mm.
298 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
När man väl har valt leverantör för sitt internet, tv och telefon så behöver man någonstans att förvara sin utrustning. Här kan du välja på två storlekar med 6 eller 12 RJ45 uttag för Keystone kontakter ( ingår inte) och plats för hylla för din utrustning. Finns även plats för strömuttag för 2x230V eller 4x230V (ingår inte).
1 470 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Många gånger så har du säkert funderat på hur man enklast kan förvara allt på ett och samma ställe och på ett enkelt sätt. Nu finns kapslingen anpassad för din övervakningsutrustning, här får du en kapsling där du får plats med det mesta, switch, strömlist, NVR/DVR, skärm plus annat.
4 230 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
Best.nr 138-0100
Smart och smidigt väggskåp
3 050 SEK exkl. moms
Best.nr 20102430
Säker förvaring av mobiltelefoner
4 060 SEK exkl. moms
 
Installationer när du önskar minimalt monterings djup. Vertikalt teknikskåp för 19” utrustning, 2 eller 3HE och ett monterings djup av utrustning på 350mm ger dig stora möjligheter när det är platsbrist, tar endast 150 eller 180mm djup i anspråk.
1 670 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Teknikskåp för det lilla kontoret eller hemmet. Så snyggt när man enkelt och smidigt kan kapsla in sin utrustning.
273 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Tre-delat teknikskåp för fiber-distribution. Speciellt framtagen för FTTH marknaden (Fiber To The Home) där du enkelt kan separera kund och distributörs del.
1 100 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Endast 180mm djupt teknikskåp för installationer där man har begränsat utrymme. Två möjligheter för 19” montering (3 och 4HE) av utrustning ger stor flexibilitet.
1 240 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
Best.nr 20109787
Säkerhetslåda 19"/vägg, B482xH125xD422 mm
966 SEK exkl. moms
 
Ett mindre och smidigare fiberskåp med plats för upp till 6xLC quad eller 6xSC duplex adaptrar. Finns i två olika storlekar och i både svart och grå färg.
385 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter