Meny

De okända PoE-funktionerna som betalar sig direkt

Power Over Ethernet (PoE) har vi skrivit om tidigare, men nu vill vi lyfta fram några unika och mindre kända funktioner som kan spara många mil i bilen eller minska risken för halsbrytande mastklättringar för att starta om en krånglande IP-kamera

Den metod de flesta använder är lika brutal som den är enkel. Man slår av och på hela PoE-switchen och på så sätt bootar alla enheter om och upp på nytt. Sedan får man ta utskällningen från användarna som helt oväntat och oförskyllt blev av med nätverket och det man för ögonblicket höll på med. Som att bryta huvudströmmen i ett helt hyreshus bara för att du ska byta glödlampan i köksfläkten, det funkar men man bör undvika det.

Smartare är att från start inse att man förmodligen kommer att vilja starta om en enskild utrustning som hängt sig, utan att det skall behöva drabba annan funktionalitet. Det fina är att du kan få detta utan att det kostar något extra, bara du väljer rätt produkter från början eller rådgör med någon som läst det finstilta i produktspecifikationerna.

Ofta nöjer man sig med att kolla om switchen stöder den effekt man är ute efter, har lagom många portar och i övrigt passar in i nätinfrastrukturen. Men går du ett steg längre och djupdyker i specifikationerna eller frågar oss, kommer nyanserna fram och du kan kvalificera switchen på fler och mer relevanta grunder.

poe timer

PoE Timer - individuell kontroll och schema

Detta är mycket mer än bara av och på. Här får du ett schema för PoE-portens (och även andra funktioners) tillgänglighet som både tillfredsställer krav på integritet, men också sparar energi då det helt enkelt är onödigt att strömförsörja utrustning på tider då de inte används. Dessutom får du kontroll över en port för omstart. Funktionen hittar du i ECS2100-serien från Edge-Core som erbjuds i flera storlekar från tio till femtiotvå portar. Den erbjuder flera andra trygghetsfunktioner för PoE-leveransen innefattande exempelvis effekt-prioritering och valbara åtgärder i händelse av överbelastning. Eftersom det finns en övre effektgräns för PoE-leveransen kan det vara viktigt att kunna skydda kritisk utrustning från effektbrist orsakade av en nytillkommen övervakningskamera. Här kommer prioriteringen väl till pass och ger dig flera alternativa skydd att välja på, precis som möjligheten att på milliampere-nivå bestämma effektuttaget per port. 

poe onoff

PoE On/Off - strömbrytare på varje port

Vivotek, ett av de större fabrikaten på IP-kameror, har en egen switch-serie med för Vivotek-kameror unik funktionalitet, men också många andra universella PoE-funktioner som du kan ha användning av utan att nyttja just Vivoteks kameror, som kopplingen till google maps till exempel. På många sätt är den lik switchen från Edge-Core i sitt utbud av PoE-funktioner, men avviker med funktionen "PoE on/off" som är vad namnet antyder, ett sätt att slå av och på strömförsörjningen på en enskild port och på så sätt kallstarta en kamera som hängt sig eller slutat svara av okänd anledning. Här nedan listar vi några av produkterna med den mer svårupptäckta PoE-funktionerna och har fler funderingar kring PoE är det bara att kontakta oss, vi är lätta att nå och svara direkt.

 prenumerera

Relaterade komponenter

 
Med ECS2100-serien så hittar du alltid en passande modell oavsett storlek på ditt nätverk. Det breda spannet i serien gör att du finner bra alternativ för dig som har ett behov från några enskilda, managerbara portar upp till kontorsanvändare.
1 730 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter