Meny

Best.nr 119-0419

Digital radonmätare med hög precision

Digital radonmätare med hög precision för mätning av radonhalten i byggnader. Välj mellan en korttidsmätning på mellan en till sju dagar för att snabbt identifiera radonproblem eller långtidsmätning för mer exakt medelvärde. Läs mer

Lagerstatus 1 st
Leveranstid 1-2 dagar
1 160 SEK exkl. moms
 • Teknisk specifikation

  Ohers
  Radon
 • Produktbeskrivning

  Genom att göra en veckas korttidsmätning i varje rum i byggnaden så får du en bra överblick av läget och en uppfattning om på vilken plats i huset radonhalten är högst. Där bör du sedan göra långtidsmätningen.

  Har du ett hus som är radonsanerat med exempelvis undertrycksventilation i grunden så är instrumentet ett utmärkt hjälpmedel för att snabbt få en indikation på om ventilationen fungerar som det ska.

  Tydlig display som visar aktuell status, uppladdningsbara batterier med batteriindikator.

  För att få indikation på huruvida det finns radon eller ej i en byggnad kan korttidsmätning göras året om. För att få fram ett så exakt och tillförlitligt resultat som möjligt bör man dock göra sin långtidsmätning under ”eldningssäsongen” dvs mellan (1:a oktober – 30:e april).

  Placera radonmätaren minst 25 cm från närmaste vägg, minst 50 cm ovanför golvet och minst 150 cm från närmaste fönster, dörr eller luftventil

  Läs och lär dig mer om hälsorisker med radon i bostäder på strålningsmyndighetens webb. 

  200 Bq/m3

  Högsta rekommenderade radonhalt för bostäder och lokaler som används för allmänna ändamål; Socialstyrelsens allmänna råd SOSFS 2004:6 (M) samt SOSFS 1999:22 (M)

  400 Bq/m3

  Högsta rekommenderade radonhalt på arbetsplatser; Arbetsmiljöverkets föreskrifter AFS 2005:17

  • Alpha spectrometery sensor
  • Exakthet 5% 0.14 pCi/L
  • Mätosäkerhet Korttidsmätning 7 dagar: <20%, Långtidsmätning: <10%
  • Minsta mätintervall 1 timme
  • Uppladdingsbara batterier
  • Mått L116.5xB60xH15.5mm
  • 300Bq/m3 Max

   

Alternativ till denna produkt

 
En serie industriella exakta gasdetektorer för att kontrollera i stort sett alla typer av gaser och luftföroreningar. Tydlig LED-skärm som visar aktuellt värde, gastyp och status. Väderskyddad, temperaturtålig samt explosionsklassad.
3 200 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
Best.nr119-0427
Luftkvalitet kontroll av luftföroreningar i inomhusmiljö
1 790 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter