Meny

Best.nr 28-0960

Dome-kamera utomhus 5MP IR IP66 IK10

Med Vivotek FD8382 för utomhusbruk kan du verkligen dra nytta av de fördelar Smart Stream ger. Med hela fem megapixel tillgängligt har du mycket att vinna i både diskutrymme och bandbredd på att pricksäkert skjuta in dig på de intressanta områdena. För att klara extrem svensk utomhusmiljö så är kameran skyddad för temperaturer ned till -50° samt IP66-klassad och kapslad enligt IK10 för att klara av yttre våld. Läs mer

Varianter

Lagerstatus 1 st
Leveranstid 1-2 dagar
5 360 SEK
 • Tillbehör

  Best.nr 28-9050
  669 SEK
  Finns i flera varianter
 • Teknisk specifikation

  Model camera
  Dome
  Lens
  Vari-Focal
  Environment Camera
  Outdoor
  Resolution
  5 MP
  Compression
  H.264
  Vandal proof
  IK10
  Protection cast
  IP66
 • Produktbeskrivning

  Med Vivotek FD8382 för utomhusbruk kan du verkligen dra nytta av de fördelar Smart Stream ger. Med hela fem megapixel tillgängligt har du mycket att vinna i både diskutrymme och bandbredd på att pricksäkert skjuta in dig på de intressanta områdena. Inte minst gäller också detta vid streaming över Internet, där man nu slipper minska på upplösning och bildfrekvens bara för att klara en anständig upplevelse på distans. FD8382 levererar 5MP upplösning i 15fps och 1080p upplösning vid 30fps. Den finns i två versioner, en med fast lins för enklare övervakning och färre enheter och en med remote fokus, inbyggd motor och P-Iris lins som sparar mycket tid för installatören och ger en mer exakt och efterjusterbar skärpeinställning. För att klara extrem svensk utomhusmiljö så är kameran skyddad för temperaturer ned till -50 samt IP66-klassad och kapslad enligt IK10 för att klara av yttre våld.

  Smart Stream - ger skärpan precis där den behövs

  En genialisk funktion som låter dig maximera upplösningen endast i prioriterade områden. På detta sätt kan du hushålla med bandbredden och lagringsutrymmet på ett sätt som inte drabbar bildkvalitén. Nästa alltid finns ett specifikt område i bilden som är föremål för övervakning. Perifera saker som himmel, husväggar och annat är ofta helt ointressant men "kostar" ändå bandbredd och lagringsutrymme. Genom att prioritera intressanta områden slipper du kosta på lagring och bandbredd för delar som egentligen är helt ointressanta. Smart Stream ger skärpan precis där den behövs.

  Klarar minus 50 utan extra strömförsörjning

  Sist vi närmade oss extremkyla i Sverige var då man uppmätte -49,0° Karesuando 27 jan. 1999 och Vuoggatjålme 1 jan. 1951. Du kan med gott samvete använda vår dome-kamera oavsett var i landet det gäller och vara förvissad om att kylan inte tar kål på den. Det gör heller inte våld eller vatten då kameran är vandalskyddad enligt IK10 samt extra kapslad enligt IP66.

  Inbyggd videoanalys - osynliga gränsdragningar för både säkerhet och marknadsundersökning

  Video Content Analysis (VCA) ger dig möjlighet att lägga ut "digitala snubbeltrådar" som larmar då någon passerar. Här ingår även en räknare för objekt och ett mer flexibelt "digitalt staket" som gör det möjligt att hägna in en yta som därefter bevakas aktivt och larmar om någon eller något tar sig in eller ut. Ett populärt användningsområde är personalplanering i större butiker som med hjälp av VCA kan dirigeras till rätt platser. Mätning av kundintresse i samband med kampanjer är också ett område för VCA, liksom ren bevakning av föremål eller ytor där tillträde är förbjuden.

  Smart IR - hindrar överexponering vid nattbevakning

  Smart IR innebär att intensiteten i den infraröda belysningen balanseras automatiskt. Istället för en lampa som antingen är av eller på, ger Smart IR optimal belysning i varje situation. Resultatet är skarpast möjliga bild i hela inspelningsområdet. En person som rör sig mot kameran skulle normalt sett ge störande reflexer ju närmade hen kom. Med Smart IR kompenserar kameran för detta och reducerar intensiteten i lamporna vilket gör att kontraster och skärpa förbättras avsevärt.

  Öppen plattform för egna eller andras plug-in

  Med den flexibla VADP plattformen (VIVOTEK Application Development Platform) så kan du göra kamerorna ännu mer anpassade efter specifika behov genom att addera en tredjeparts-applikation eller själv utveckla en. Redan finns flera smarta plug-ins att välja på, läs mer om VADP här VADP

  • 5-megapixel
  • IR 30m
  • Smart IR
  • Smart Stream
  • WDR Enhanced
  • Remote Focus (FD8382-TV/ETV)
  • VCA (Video Content Analysis)
  • 3DNR
  • IK10
  • IP66
  • PoE
  • Dag/natt funktion, automatiskt IR-filter
  • Micro SD/SDHC/SDXC-kortplats
  • Mjukvara för 32 kameror

Alternativ till denna produkt

Best.nr 28-6000
Med hjälp av linjedetektorer kan du skapa ett effektivt områdesskydd, utan synliga hinder. Ett sorts osynligt staket som omgärdar ett skyddsområde och larmar om något bryter den osynliga gränsen. Larmsignalen kan anslutas till en övervakningskamera eller annan bevakningsutrustning för adekvat åtgärd. Du får tidiga varningssignaler på ett intrång och kan sätta in rätt åtgärd innan en allvarlig skada uppstår.
377 SEK
Finns i flera varianter
Best.nr 38-3000
38-3000 - Enkel och smidig led-lampa med 800 lumen
514 SEK
Finns i flera varianter