Meny

Best.nr 20103140

LoRaWAN vattenförbrukning varnar vid ev läckage

Få överblick över din vattenförbrukning och larm vid vattenskada. Denna trådlösa sensor har egentligen flera funktioner. Å ena sidan läser den av vattenförbrukningen i fastigheten och å andra sidan så upptäcker den olika typer av vattenläckage eller onormal förbrukning. Den kan dessutom agera som centralenhet i ditt Aqua-Scope system. Läs mer

Lagerstatus 0 st
Leveranstid 2-10 dagar
2 530 SEK exkl. moms
 • Produktbeskrivning

   

  En sensor för hela fastigheten

  trasigt rör.png

   

  Denna trådlösa sensor har egentligen flera funktioner. Å ena sidan läser den av vattenförbrukningen i fastigheten och å andra sidan så upptäcker den olika typer av vattenläckage. Den kan dessutom agera som dessutom som en centralenheet i ditt Aqua-Scope system och ta emot data från dina trådlösa vattenläckagesensorer om du har sådana samt även skicka signal till din vattenfelsbrytare BVS att stänga av vattnet.

  I sensorn sitter en mikrofon. Mikrofonen "lyssnar" på vattnet och upptäcker alla aktiviteter som sker i dina vattenledningar. En enda sensor kan övervaka hela fastigheten. Sensorn installeras på lämpligt ställe i ditt vattensystem. Där kommer den att analysera vattentrycket samt lyssna till de ljudvågor som alltid bildas i ett vattensystem, därmed får du en bra bild av hur din vattenförbrukning ser ut under dygnet. Dessutom upptäcks olika typer av läckage oavsett om det är en akut defekt såsom ett sönderrostat och trasigt rör eller ett långsamt läckage av små mängder vatten under en lång tidsperiod. Även onormal förbrukning upptäcks, kanske har någon eller några elever glömt vattenkranarna på inne på skolans toaletter under helgen? Sensorn mäter även temperatur och kan därmed också förhindra att skador uppkommer i en fastighet på grund av kyla och frost.

  En extra vattensensor kan valfritt anslutas via kabel.

   

  20103140 installationsexempel .png

   

  • Röranslutning: 1/4" (G1/4)
  • Vattentryck: 0 ... 10 MPa (0 ... 10 bar)
  • Övertrycksnivå: 20 MPa
  • ADC Resolution: 16 bit
  • Sample Frekvens: 1000 Hz ( one sample every 1 ms)
  • Temperatur omfång: -10 ... + 50 C Celsius
  • IP 65
 • Lär dig mer

 • Teknisk specifikation

  Interface
  LoRAWAN
  Ohers
  Water

Alternativ till denna produkt

Best.nr 20103138
LoRaWAN vattenläckage sensor
750 SEK exkl. moms
 
Kostsamma fuktskador på grund av vattenläckage är nu ett minne blott. Denna vattenfelsbrytare är unik i sitt slag då den inte kräver något ingrepp i befintliga rörledningar. Installationen görs på befintlig kulventil och passar även komplexa rörinstallationer tack vare justerbara fästen som kan justeras både i storlek och sidled. Den patenterade kraftfulla motorkopplingen garanterar enkel installation och exakt långvarig drift.
3 800 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter