Meny

Best.nr 119-0414

SMS-larm för strömbortfall, fjärrströmbrytare och tempövervakning

För platser där fast nätverksuppkoppling saknas alternativt platser som kräver extra säkerhet och redundans, där larm om strömavbrott måste kunna nå fram även då den fasta internetuppkopplingen ligger nere. Strular någon utrustning i teknikboden? ofta är en omstart allt som behövs, med vårt DIN-monterade GSM larm gör du det enkelt med din mobiltelefon och minimerar därmed dyra tidskrävande serviceresor. Läs mer

Lagerstatus 3 st
Leveranstid 1-2 dagar
1 140 SEK exkl. moms
 • Produktbeskrivning

  För platser där fast nätverksuppkoppling saknas alternativt platser som kräver extra säkerhet och redundans, där larm om strömavbrott måste kunna nå fram även då den fasta internetuppkopplingen ligger nere. Detta är ett DIN monterat GSM larm för strömbortfall, temperatur, ett relä och två digitala ingångar för statuslarm från andra sensorer. Strular någon utrustning i teknikboden? ofta är en omstart allt som behövs, med vårt GSM larm gör du detta med ett enkelt klick i din telefon.

  GSM larm StrömavbrottGSM temperaturlarmSMS larm

  Larm vid strömavbrott

  Enheten har inbyggt batteri för att hinna skicka ut SMS-larm även om matarspänningen är borta. Att på ett säkert och enkelt sätt kunna få SMS-larm vid händelse av strömavbrott kan rädda upp många situationer som annars kunnat bli mycket kostsamma. Att direkt bli varse om en site ligger nere på grund av strömbortfall och därifrån kunna agera är självklart en stor fördel då ett strömavbrott i en obevakad teknikbod vintertid exempelvis kan innebära följdfel i form av att dyrbar utrustning fryser sönder. 

  Fjärrströmbrytare, av eller på vid given temperatur, på schema eller manuellt via App och SMS.

  En extern temperatursensor för temperaturövervakning ingår vid leverans. Med den kan du förutom att hålla koll på aktuell temperatur också få larm tillsänt dig om temperaturen hamnar utanför dina gränsvärden. Du kan dessutom ställa så att enheten då oönskad temperatur uppnås antingen slår av eller på ansluten utrustning eller bara skickar ett larm via SMS till upp till fem mobilnummer.  

  Enheten fungerar också som en SMS strömbrytare och kan programmeras för att schemalägga återkommande av-/påslag av ansluten utrustning. Den interna klockan synkroniseras med mobilnätet och är därför mycket pålitlig. Att skicka SMS, använda Appen eller ringa gratis (kostnadsfritt, iom att enheten tar emot samtalet men inte svarar) till enheten är andra sätt för att slå på och av ansluten utrustning.

  Externa larmsensorer för områdeskontroll 

  Produkten har två digitala ingångar som gör det möjligt att ansluta och även strömmata, både 110-230V AC & 12V DC, andra larmsensorer såsom exempelvis brandlarm, dörr, fönster, rörelselarm etc. I och med detta behövs i det flesta fall ingen extern strömmatning till dessa sensorer vilket markant underlättar installation. Detekterar en sensor en händelse så triggas ingången och du får ett SMS i mobilen.

  Säkerhet via auktoriserade nummer

  Enheten konfigureras med hjälp av SMS. Upp till fem förprogrammerade mobilnummer kan skicka instruktioner och ta emot larm från enheten. Dessa mobilnummer måste först auktoriseras av en huvudanvändare och skyddar därmed mot obehörig åtkomst. Att tänka på vid installation är att först avaktivera SIM-kortets pinkod.

  • Extern temperatursensor ingår 
  • 110-230V AC reläutgång
  • Både 110-230V AC och 12V DC (max 200mA) för strömmatning av externa sensorer
  • 2 DI för externa sensorer samt 1 temperatursensor
  • Kompakt design 90*70*73mm
  • Hög effekt 16A 3600W
  • Strömmatning 110- 230V AC
  • GSM styrd
  • Larm på DI kan trigga 12V och/eller reläutgång
  • SMS & Telefonsamtal kan trigga 110-230VAC ut
  • Standard/Mini SIM-kort 15mm*25mm, OBS avaktiverad PIN kod
  • Arbetstemperatur -20/+60°C
  • OBS Tre's SIM kort fungerar inte eftersom de sakna GSM stöd

   

  OBS nu med svensk manual

   

 • Tillbehör

 • Lär dig mer

 • Teknisk specifikation

  Relays
  Yes
  Digital Input
  Yes
  Temp Humidity monitoring
  Yes
  Wireless
  Yes
  Scheduling
  Yes
 • Dokument

Alternativ till denna produkt

Best.nr 20100853
Öppna garageporten och starta motorvärmare över GSM
771 SEK exkl. moms
Best.nr 116-8756
4G, 230V/16A med temperatur-givare, huvudenhet
1 090 SEK exkl. moms
Best.nr 119-0415
SMS-larm vid oönskad temperatur & strömavbrott
695 SEK exkl. moms
 
Höga krav på en kontrollerad temperatur och luftfuktighet? Då är HWg-STE Nätverkstermometer ett utmärkt val. Exempel på användningsområden för en IP-termometer kan vara allt från Temperaturövervakning av värmesystem, AC-anläggningar, kylar/frysar, serverrack och dataskåp.
1 450 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
Best.nr 119-0405
STE2, WiFi IP Termometer, temperatursensor ingår, PoE
2 330 SEK exkl. moms