Meny

Best.nr 133-4712

Multikonverterare - Flexibilitet utöver det vanliga, 155Mbps till 12.5 Gbps SFP/SFP+

Olika typer av ändutrustning är numera, mer än någonsin tidigare, tillgängligt med SFP/SFP+ formatet som anslutningsmöjlighet. Tillämpningarna blir då fler och fler samtidigt som både fibertyper, dataströmmar och protokoll kan skilja sig åt en del. Resultatet av det blir att nät och länkar samt dess protokoll integreras i varandra allt mer, vilket gör att behovet av multifunktionella omvandlare ökar. För detta har vi produkter från Fiberplex till hjälp. Enheten hjälper dig helt sonika att transportera vad du vill, när du vill och hur du vill. Läs mer

Varianter

Lagerstatus 2 st
Leveranstid 1-2 dagar
6 410 SEK exkl. moms
 • Produktbeskrivning

  Olika typer av ändutrustning är nu, mer än någonsin tidigare tillgängligt med SFP/SFP+ formatet som anslutningsmöjlighet. Tillämpningarna blir då fler och fler samtidigt som både fibertyper, dataströmmar och protokoll kan skilja sig åt en del. Resultatet av det blir att nät och länkar samt dess protokoll integreras i varandra allt mer, vilket gör att behovet av multifunktionella omvandlare ökar. För detta har vi produkter från Fiberplex till hjälp. Enheten hjälper dig helt sonika att transportera vad du vill, när du vill och hur du vill.

  Enheten kallas av tillverkaren själv för ”The true Swiss army knife of fiber optic transport” vilket är fullt begripligt. Den är helt kompatibel till MSA-standard och fungerar med vilka moduler från 155Mbps upp till 12,5Gbps som du önskar. Du kan exempelvis strömma vanlig Ethernet/IP, skicka/ta emot video i full HD eller ansluta VDSL-SFP:er utan att det uppstår någon problematik.

  Två varianter att välja på  - Militär standard eller inte

  De båda enheterna är funktionellt identiska och skiljer sig åt på så sätt att den vit/svarta enheten (art 33-4713) är från tillverkarens FOI-sortiment (fiber optic isolator). Det innebär att kapslingen är ruggad samt att den har större avskärmning från elektrisk och radiofrekvent störning (EMI/RFI). Enheten är specificerad för syftet att kunna verka i militära installationer och kan således appliceras i klart tuffare miljöer. Den militära enheten (33-4713) har inte en nätadapter inkluderat, utan den får man köpa till. Se under tillbehör. Till 33-4712 medföljer en vanlig adapter.

  Produkterna från Fiberplex andas kvalitet och den här avviker inte i från det. Det kan man se utifrån detaljer som exempelvis anslutningen av nätdelen där de använder sig av anslutningsdon från både välkända LEMO™ och Phoenix™.

  Applikationerna är många där enheterna kan göra nytta. Det går att montera dem i flertalet rack/chassin eller i små skåp med färdiga lösningar från tillverkaren. Kontakta oss för att titta på just din situation!

  Exempel på användningsområden

  • Multimode till singlemode
  • Optisk brygga mellan standard duplex fiber till singelfiber (BiDi) transport
  • Fiberoptisk repeater
  • våglängdskonvertering
  • 10/100/1000TX Ethernet till fiber
  • ASI, SD-SDI, HD-SDI & 3G-SDI till fiber
  • HDMI/DVI till fiber
  • MADI till fiber
  • 4K UHD Video till fiber
  • Konvertering mellan olika videoformat

  Observera, SFP/SFP+ moduler ingår ej och måste köpas separat utifrån ditt eget användningsområde. Hör av dig till oss om du inte hittar modulerna du söker.

 • Tillbehör

  Best.nr 125-0901
  19'' 1U kontakter bakåt med kraft för 6st TD Serie Moduler
  3 910 SEK exkl. moms
  Best.nr 125-0902
  19'' 1U kontakter bakåt med redukraft för 6st TD SerieModul
  5 470 SEK exkl. moms
 • Lär dig mer

 • Teknisk specifikation

  Interface
  SFP/SFP+
  Power input
  9VDC
  Rate
  10G
 • Dokument

Alternativ till denna produkt

 
Är detta marknadens minsta 10G konverterare? Med sina mått på 20x90x58mm, så borde enheten kunna kvala in på den listan. Trots det lilla formatet så är enheten precis det man förväntar sig av en OEO konverterare (Optical-electrical-optical). Den har 3R funktionaliteten (re-timing, re-shaping, re-amplifying) för optimalt länkförhållande.
4 630 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Video SFP för kostnadseffektiv video-överföring över singlemode duplex fiber. Denna SFP skickar och tar emot data i hastighet från 50Mbps upp till 11.88Gbps. SMPTE ST-297-2006, ST2081 and ST-2082 kompatibel.
5 910 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Video SFP för kostnadseffektiv video-överföring över singlemode duplex fiber. Denna SFP skickar och tar emot data i hastighet från 50Mbps upp till 2.97Gbps. SMPTE ST-297-2006 kompatibel.
1 410 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
SFP 3Gbps av BiDi typ, MSA kompatibel Video SFP för kostnadseffektiv video-överföring av sändning & mottagning på singlemode simplex fiber. Denna SFP skickar data i hastighet från 50Mbps upp till 2.970Gbps. SMPTE ST-297-2006 kompatibel.
1 720 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
3Gbps SDI SFP koaxial transciver - för långt avstånd med option på omklockning av signalen, MSA, HD-BNC™
7 990 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
Best.nr 133-4842
SFP HDMI Type D, HD Video (3G) sändare, MSA
5 810 SEK exkl. moms
Best.nr 133-4843
SFP HDMI Type D, HD Video (3G) mottagare, MSA
5 270 SEK exkl. moms
Best.nr 133-4734
1G/2.5G/5G/10GBase-T till SFP+
3 020 SEK exkl. moms