Meny

Best.nr 33-1012

CWDM-mux - för simplex över länkfibern

Att nyttja befintlig fiber till max genom att separera ljuset för att öka din bandbredd går naturligvis också jättebra om du endast har tillgång till en länkfiber (simplex) mellan punkterna. Det gäller bara att tänka till lite hur du skickar och tar emot i valda kanaler på muxen! Läs mer

Varianter

Lagerstatus 0 st
Leveranstid 2-10 dagar
7 950 SEK exkl. moms
 • Produktbeskrivning

  Att nyttja befintlig fiber till max genom att separera ljuset för att öka din bandbredd går naturligvis också jättebra om du endast har tillgång till en länkfiber (simplex) mellan punkterna. Det gäller bara att tänka till lite hur du skickar och tar emot i valda kanaler på muxen!

  Genom att varje SFP, skjuter smalt genom dedikerad våglängd men också samtidigt lyssnar brett i spektrat av reflekterat ljus så kan man åstadkomma fungerande länkar för varje port. Låt oss ta ett exempel enligt praktiserande bild.

  CWDM över en länkfiber

  1. Sida A har på port 1 en CWDM-SFP på 1310nm. Den skickar 1310nm på TX samt att vid RX på muxen så hjälper muxen till att filtrera bort allt inkommande som inte är 1470nm. Det gör att den är redo för motsvarande sida B.

  2. På motsvarande sida B och port 1 sitter då en CWDM-SFP 1470nm som skjuter ut 1470nm på TX och där muxen filtrerar bort allt inkommande förutom 1310nm på RX, innebär det som kommer från sida A, port 1.

  Mycket praktiskt då man bara har tillgång till en fiber mellan punkterna. Dock går det åt dubbelt så många våglängder än med bruklig två fiberskommunikation. Det gör att du som mest kan få åtta kanaler på vardera sida.

  1

Alternativ till denna produkt