Meny

Best.nr 20104353

LC/SC MM OTDR armerad start-/stoppkabel

En start-/stoppkabel, fiberring eller launch kabel som den ofta kallas, är ett viktigt hjälpmedel för alla som arbetar med en OTDR och vill kunna göra exakta mätningar av fiberinstallationer. Läs mer

Lagerstatus 0 st
Leveranstid 2-9 dagar
4 960 SEK exkl. moms
  • Produktbeskrivning

    En OTDR start/stopp kabel, launch-kabel eller fiberring är alla olika benämningar på samma produkt. Kabeln används för att ansluta OTDR-enheten till fiberlänken som visar ingångsförlusterna och reflektansen för near-end-anslutningen. En mottagningskabel som är ansluten till den andra änden av kopplingen visar ingångsförlusterna och reflektansen till fjärranslutningen. Även kallat near-end och far-end tap. Det gör att du kan identifiera fiberskarvar, kontakter, övergångar, brott osv. i en fiberlänk.


    En OTDR-start-/stoppkabel består av fiberspolar med specifika avstånd. Det hjälper oss att sätta en referens för mätning av fiberlänken. De är vanligtvis anslutna till båda ändarna av fiberkabeln som testas, för att certifiera start- och slutänden på kontakterna med en OTDR. Längden på start-/stoppkabeln beror på kontakten som ska testas – vanligtvis mellan 150 m och 500 m för multimode-testning och mellan 1000 m och 2000 m för singlemode-testning. Ju större pulsbredd, desto längre behöver start-/stoppkabeln vara. Kom ihåg att alltid använda samma typ av start-/stoppkabel som kabeln du vill testa.

Alternativ till denna produkt