Meny

Best.nr 112-1363

WireXpert 500 Fiber - test/certifiering för fibernät

WireXpert 500-fiber är instrumentet för dig som främst behöver testa, certifiera och dokumentera fiber. Till skillnad mot WireXpert 500 så ingår licensen för att testa fiber men man måste köpa till rätt modul. Observera att kopparmoduler och licenes för koppar inte ingår i WireXpert 500-fiber. Instrumentet bygger på den mest mångsidiga testplattformen som finns idag som gör att du kan bygga på med funktionalitet och prestanda i den takt du behöver upp till Cat.8/Klass II och förbi. Läs mer

Varianter

Lagerstatus 0 st
Leveranstid 2-9 dagar
157 990 SEK exkl. moms
 • Produktbeskrivning

  Instrumentserigen av WireXpert 500-fiber finns i fyra olika versioner; MPO för multimode, multimode, singlemode och en kombination av multi- och singlemode. I grunden är det samma instrument, WireXpert 500, som bestyckats med olika testadaptrar samt mjukvarulicens för fiber för att bli optimerad för olika ändamål. På så sätt slipper du kosta på "paket" innehållande testfunktioner som du kanske inte ha nytta av. Istället kompletterar du med de extra testfunktioner du behöver i takt med ditt behov.

  Varianter

   WireXpert 500 Fiber

  WireXpert 500-FIBER bygger på den mest mångsidiga testplattformen som finns idag, WireXpert 4500, som möjliggör test, certifiering och dokumentation av datanät upp till 2500MHz. Alltså bortom de hittills högst ställda kraven för Cat8/Klass II på 2000MHz och med en bortre teknisk begränsning först vid 4500MHz, alltså mer är dubbelt så kraftfull som konkurrenternas flaggskepp som LanTek III från Ideal och Flukes DTX 1800. Dessutom erbjuder WireXpert en mångsidighet som ingen av dem riktigt kommer i närheten av. Som exempel på det hittar du den unika mätningen för MPO/MTP-fiber, industriella M12-kontakter, koax med flera så kika gärna på jämförelsetabellen för fler detaljer.

  WireXpert 500-Fiber MPO - autotest på 5 sekunderMPO autotest

  Med MPO-betyckningen kan du utföra en autotest av alla tolv fiber på endast fem sekunder och få resultatet presenterat grafiskt i instrumentet för omedelbar felsökning eller integrerat i en digital rapport som del av en fullständig dokumentation. Autotesten ger dig dämpningen per kanal, polaritet samt ett pass/fail-resultat mot dina inställda gränsvärden. Även MPO-kassetter och sk fan-out-kablar där MPO/MTP går mot SC eller LC kan testas med då krävs adaptern för multimode i ena instrumentet.

  WireXpert 500 Fiber SM/MM - Encircled Flux-certifierad mätning

  Fiberbestyckningen för antingen singelmode eller multimode ger dig mät- och certifieringsmöjlighet enligt IEC- 61280-4-1 EF och IEC-14763-3 vilket inkluderar uppdateringen med sk "Encircled Flux" (EF). EF-stödet i instrumentet är en förmåga att anpassa ljusets intensitet i förhållande till glaskärnans diameter vid mätning på multimode och krävs för att kunna uppfylla gällande standard. Denna inbyggda och dynamiska kalibrering av ljuskällan ger betydligt högre tillförlitlighet i testerna, och framför allt samma resultat i samma förhållanden. Utan Encircled Flux varierar resultaten och ger inte bara en otillförlitlig test, utan kostar också pengar när felsökning påbörjas utan anledning eller inte alls för att variationen inte fångade upp felet. Läs mer i databladet om EF och övriga testfunktioner.

  WireXpert 500 Fiber

  Dubbel nytta med dubbla huvudenheter

  Du som jobbar med WireXpert har förmånen att kunna nyttja instrumenten också enskilt, i motsats till både Flukes DTX 1800 och Ideal LanTek II/III som bägge består av en huvudenhet och en begränsad fjärrenhet. Med WireXpert har du två identiska huvudenheter och du bestämmer själv när och vilken som skall vara fäjrr- eller huvudenhet. Det gör också att du kan använda den enskilt och på så sätt dubbla nyttan eller halvera kostnaden om du så vill. Fiberbestyckningen består av en ljuskälla och en mätare i form av löstagbara adaptrar. Det innebär att om du redan har en dämpningsmätare eller en ljuskälla sedan tidigare, kan du använda de båda huvudinstrumenten enskilt mot någon av dessa och därmed nyttja de båda huvudenheterna enskilt. En unik fördel med WireXpert.

  Komplettera med de testadaptrar du behöver, i den takt du vill

  Tack vara designen med utbytbara moduler och uppgraderbar prestanda, kan du låta din WireXpert 500 Fiber bli ett fullfjädrat certifieringsverktyg också för kopparnät enbart genom att köpa till nya moduler. Därefter kan du uppgradera mjukvaran till att klara den Cat-nivå du är i mest behov av. På så sätt behöver du inte köpa kapacitet du inte behöver. Samtidigt slipper du köpa, och inte minst, lära dig ett helt nytt instrument så fort du går från Cat6A till Cat8.

  Även prestada kan uppgraderas till att nå samma finktion som flaggskeppet WireXpert 4500, eller rättare sagt, när alla uppgraderingar är gjorta ÄR WireXpert 500 en WireXpert 4500. Det är samma hårdvara i dem!

  List Based Testing (LBT) - underlättar i fältList based testing

  Med alla versioner av WireXpert ingår ett kraftfullt rapporverktyg som ger dig möjlighat att "gifta ihop" fiber- och koppartestrapporter för optimal översikt samt exportera i pdf- eller csv-format. Härutöver stöds sk List Based Testing (LBT), vilket innebär att benämningar och nummerserier kan förladdas i enheten. För operatören innebär det att hen kan välja från en befintlig lista istället för att behöva skriva in uppgifterna i fält vid varje test. Då behöver man inte själv hålla reda på om alla uttag blivit testade och man kan enkelt bara hoppa över några för att senare återvända, utan risk för att hamissat att mäta på någon förbindelse.

  Till sist. Med WireXpert har du en plattform vars tekniska gräns ligger långt långt bortom dagens strängaste krav och mer än dubbelt bortom närmaste konkurrent. Investera i WireXpert för en framtidssäkrad testplattform.

 • Tillbehör

  5 620 SEK exkl. moms
  Finns i flera varianter
  42 260 SEK exkl. moms
  Finns i flera varianter
  17 510 SEK exkl. moms
 • Lär dig mer

 • Dokument

Alternativ till denna produkt

Best.nr 112-1371
WireXpert 500, komplett med väska
125 350 SEK exkl. moms
Best.nr 20104350
850/1300/1310/1550nm
183 320 SEK exkl. moms
 
WireXpert 4500 är flaggskeppet bland certifieringsinstrument med en kapacitet som överträffar dagens strängaste krav för Cat.8/Klass II på 2500MHz. En framtidssäkrad testplattform som klarar både koppar och fiber nu och framöver.
150 500 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter