Meny

Best.nr 112-1121

Pinger - nätverkstester som simulerar verklig trafik

Med Pinger kan du förvissa dig om att ditt IP-nät verkligen fungerar från punkt till punkt. Pinger kan skicka och ta emot ping. Ett ping är ett testmeddelande som sänds till en destinationsadress och sedan kommer i retur. Läs mer

Lagerstatus 0 st
Leveranstid 2-10 dagar
5 540 SEK exkl. moms
 • Produktbeskrivning

  Med Pinger kan du förvissa dig om att ditt IP-nät verkligen fungerar från punkt till punkt. Pinger kan skicka och ta emot ping. Ett ping är ett testmeddelande som sänds till en destinationsadress och sedan kommer i retur. Omvänt så kan andra utrustningar "pinga" Pinger. På så sätt får man en verklig test på att utrustningen i andra änden fungerar och inte minst att nätet verkligen levererar datapaket på ett riktigt sätt.

  Inmatade IP-adresser kan lagras och Pingas var för sig eller automatiskt en efter en.

  Pinger Plus

  Identifierar om det är 10, 100 eller 1000 Mbps trafik på nätet. Den har full 10/100 kompabilitet och utför sin ping-test i bägge alternativen. Pinger Plus kan därför pinga även en renodlad 100 Mbps-port.

  Kvalitetsbesked på sekunden

  Pinger mäter även s k "Round trip time" dvs den tid det tar att leverera datapaket, vilket ger ett kvalitetsbesked på att nätet inte är överbelastat eller har andra fördröjningar. Om det returnerade paketet är korrekt eller har blivit felaktigt på resan markeras det av Pinger med "Data Good" eller "Data bad" i displayen.

  Hittar och identifierar DHCP servrar på nätet

  Genom sända ut ett "Discover"-meddelande på nätet lokaliserar Pinger eventuella DHCP-servrar och identifierar både Gateway IP-adress och den Subnet Mask som används av DHCP-servern. DHCP-servern kan därefter direkt pingas och identifieras.

  Använd två Pinger mot varandra för att testa en fiberlänk

  När man t ex kopplar två mediaomvandlare mot varandra sammankopplade med fiber är det tryggt att först testa om länken fungerar. Genom att koppla en Pinger i vardera änden är testet utfört, utan avancerad fibertestutrustning.

  Pinger identifierar:

  • Om utrustningen i andra änden fungerar
  • IP- och Mac-adresser
  • Dubbla IP-adresser
  • Round Trip Time
  • Felaktig data
  • Link Puls
 • Dokument

Alternativ till denna produkt