Meny

Best.nr 20101120

MPO-testare för polaritet och typ

Med MPO-testaren kan du snabbt avgöra vilken kabeltyp du har framför dig och om alla kanaler fungerar. Den använder 650nm synligt ljus vilket gör att du också kan avslöja avbrott i kabeln med blotta ögat. MPO-testaren gör att du snabbt kan avfärda ett kabelproblem och därmed komma vidare i felsökning eller bara kvalitetssäkra kablarna innan du kopplar in dem. Läs mer

Lagerstatus 0 st
Leveranstid 2-10 dagar
21 670 SEK exkl. moms
 • Produktbeskrivning

  Förvirringen runt MPO-kablar och de olika typbeteckningarna gör att man lätt tar fel. Det orsakar ofta tidsödande felsökning där misstankarna sällan omedelbart riktar sig mot kablarna, utan mer komplicerade delar av länken som SFP:er eller switchar. Viktiga fiberlänkar riskerar därför att ligga nere helt i onödan. 

  MPO-testaren ger dig möjlighet att snabbt avgöra om det är kabeln som är problemt eller ej, så att felsökningen snabbt kan riktas mot nästa del i kedjan. Om du endast har tillgång till den ena änden av kabeln kan du ändå verifiera att ljus kommer fram eftersom den sänder ut det synliga ljuset, precis som en klassisk VFL (visual fault locator). 

  20101120_MPO_polarity tester.JPG

  Automatisk test - LED:ar ger besked

  Testaren stegar igenom alla tolv fiber och visar med lysdioder vilka som har kontakt kanal för kanal. När MPO-testaren stegat igenom alla fiber presenteras kabeltypen som A, B eller C. Allt går på någora sekunder.

  Avslöja avbrott och andra fel med blotta ögat

  Enheten använder ljus i den synliga delen av spektrat på 650 nanometer. Det gör att skador som sprickor, kraftiga böjar och avbrott avslöjas genom att ljus tränger ut genom isoleringen där felet är. Det ger dig ett enkelt sätt att hitta dolda fel, utan att kräva exklusiva OTDR-testers för MPO

  Fungerar oavsett fibertyp och slipning

  MPO-testaren fuingerar för både multimode och singlemode. Det spelar heller ingen roll om det är UPC- eller APC-slipning på kontakterna. 

  • Testar alla MPO oavsett fibertyp
  • Identifierar rätt MPO-typ; typ A, typ B, typ C
  • Stegar igenom alla 12 kanaler
  • Avslöjar sprickor och avbrott med synligt ljus
  • Både singlemode och multimode
  • VFL för MPO
  • Automatisk stegning

   

 • Lär dig mer

 • Dokument

Alternativ till denna produkt

Best.nr 112-1145
Effektmätare SFP/MPO
58 740 SEK exkl. moms
Best.nr 20104350
850/1300/1310/1550nm
174 990 SEK exkl. moms
 
WireXpert 500 Fiber är instrumentet för dig som främst behöver testa, certifiera och dokumentera fiber men vill ha möjlighet att komplettera med motsvarande förmåga också för kopparnät när behov uppstår. Instrumentet bygger på den mest mångsidiga testplattformen som finns idag som gör att du kan bygga på med funktionalitet och prestanda i den takt du behöver upp till Cat.8/Klass II och förbi.
159 000 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
Best.nr 112-1142
Fiber Checker - SM och MM
2 360 SEK exkl. moms
3 600 SEK exkl. moms
1 650 SEK exkl. moms
 
För optisk testning av 40GbE och 100GbE har vi tagit fram 12- och 24-fibers loopback-adaptrar för MPO/MTP-kontakt. De används främst för test- och mät procedurer i datacentret eller laboratorie- och tillverkningsmiljöer.
563 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Effektivisera din testmiljö men hjälp av loopback-adaptrar. Då slipper du de osäkerheter som vanliga patchkablar ger när man lätt blandar ihop testkablar med vanliga och därmed får oönskade variationer i resultaten.
141 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Det prisvärda fyra-i-ett OTDR-instrumentet innehåller också felfinnare, effektmätare och ljuskälla. En mycket kompakt multimeter för fiberinstallatören som inte bara ersätter fyra olika instrument, utan också bjuder på lagring och rapportering via mjukvara. Rejäl display, skyddande väska och snabb uppstart ger dig ett perfekt verktyg för de flesta uppgifter ute i fält.
8 960 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
Best.nr 20101136
Singlemode och multimode
7 900 SEK exkl. moms