Meny

Best.nr 20109543

LAN ID identifierar aktiva portar

Om uttaget är aktivt eller ej och vilken hastighet eller PoE-status kan vara värdefullt att snabbt konstatera. LAN ID ger dig besked direkt om portens status så att du inte dels riskerar skada genom att ansluta felaktig utrustning och dels orsakar onödig support genom att ansluta dig till ett uttag som inte är aktivt. Stick in LAN ID i RJ45-porten och läs av direkt på displayen, så vet du vad du har för nätverksanslutning framför dig. Läs mer

Lagerstatus 3 st
Leveranstid 1-2 dagar
2 400 SEK exkl. moms
 • Produktbeskrivning

  En del swichar avaktiverar nätverksporten efter en tids inaktivitet, vilket skapar mycket problem för användare som återvänder till kontoret efter en tids distansarbete. Då är LAN ID ett bra och prisvärt verktyg för att konstatera om porten blivit avstängd och i så fall rapportera till administratören att öppna den igen.

  LAN ID är användbar vid alla tillfällen då du vill veta vad för kapacitet som finns i porten, utan att springa ner i datahallen eller logga in på switchen för att se efter. 

  Den signalerar för PoE, full eller halv duplex samt ger dig hastigheten upp till 1Gbps och mer i detalj:

  • 1000 BASE–T full duplex
  • 10/100 auto negotiation
  • 100 BASE–Tx full duplex
  • 100 BASE–Tx half duplex
  • 10 BASE–T full duplex
  • 10 BASE–T half duplex

  Identifierar motstående port på switchen

  En praktisk egenskap är möjligheten att "blinka" med aktivitetslampan mot switchen så att du kan identifiera vilket uttag på switchen som din port är ansluten till. Enheten har också ett RJ45 hona-uttag för att fungera mot änden av en patchkabel.

  Till sist så visar den också förekomsten av PoE på porten.

 • Lär dig mer

 • Dokument

Alternativ till denna produkt

Best.nr 20103375
PoE-testare in-line med PD-simulering
2 100 SEK exkl. moms
 
NetXpert XG2 ersätter XG-modellerna. NetXpert är ett avancerat system för att testa och kvalificerar kapaciteten i ditt datanät upp till 10Gbps och ger dig kraftfulla verktyg i undersökning av nätverk både på WiFi(802.11a/b/g/n/ac), Koppar och Fiber. Ett smart och mångsidig instrument för nätverksteknikern som vill klara akut felsökning på fiber eller koppar, kvalificering av kabelnätet och dokumentera resultaten. NetXpert XG erbjuder både SFP/SFP+ och RJ45-anslutning och kan även användas över WiFi Stödjer standard:TIA-568, ISO-11801, ISO-14763
46 750 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter