Meny

Best.nr 20104350

FiberXpert OTDR - för multimode och singelmode

Med FiberXpert 5000 OTDR klarar du fibercertifieringar och felsökning på både multimode och singelmode inklusive fotolagring av kontaktytor via mikroskop. Du får ett universellt verktyg för ditt nuvarande och framtida fiberbehov, som bjuder på de mest detaljrika data du kan önska men också en lättfattligt pass/fail-vy som gör att vem som helst kan använda det. Läs mer

Lagerstatus 0 st
Leveranstid 2-9 dagar
183 320 SEK exkl. moms
 • Produktbeskrivning

  Fiberoptik är nu ett väl integrerat element i vår datakommunikation, även för korta avstånd, när det gäller att möta de allt högre kraven på bandbredd. Installation av optiska fibrer kräver dock rena arbetsförhållanden, korrekta procedurer och en hel del kunskap för. Speciellt renhet spelar en viktig roll i själva de optiska fibrerna. Enligt en studie av NTT Advanced Network Technology är smutsiga fiberytor eller kontakter ansvariga för upp till 96 procent av nätverksfel på fiber. Därför är det en bra idé att välja en lättanvänd OTDR som kan anslutas via gränssnitt till ett optiskt fibermikroskop.

  Smart Link Mapper gör vem som helst till expert

  Smart Link Mapper översätter en svårförståelig OTDR-mätning till ett tydligt, lättläst diagram över den uppmätta länken. Från diagrammet kan pass/fail-informationen för varje händelse på länken, såsom kontakter eller skarvar, utläsas direkt. Den ofta svåra tolkningen av ett OTDR-spår blir därmed mycket enkel.

  Både multimode och singelmode

  Den praktiska, optiska tidsdomänreflektometern FiberXpert OTDR 5000 har ett mycket högt dynamiskt omfång med en kort "dödzon" på bara <80 cm, vilket innebär att den är konstruerad för att mäta och dokumentera korta fiberlänkar i enlighet med hällande standarder och för att identifiera eventuella fel på länkar, såväl korta som långa. Ytterligare mätfunktioner, som dämpningsmätning och en optisk effektnivåanalysator, låter dig exakt bestämma länkdämpningen och även mäta utdata från aktiva nätverkskomponenter. Den automatiska pass/fail-analysen sker i enlighet med TIA/IEC-gränserna.

  Med det matchande optiska fibermikroskopet som enkelt kan anslutas till OTDR via USB, kan fiberändar och länkändytor snabbt kontrolleras och utvärderas i enlighet med IEC 61300-3-35. Och allt detta med bara en knapptryckning.

  Familjen ger extra styrka

  FiberXpert 5000 OTDR, WireXpert och NetXpert delar alla samma mjukvarudesign och gör det bekvämt för installatörer och nätägare att samla alla data, mätningar, bilder och certifieringar för både fiber och kopparnät upp till Cat8.

  • 850/1300nm multimode
  • 1310/1550nm single-mode
  • Dynamiskt omfång 37/35dB (SM) 26/24dB (MM)
  • Stöd för mikroskop och mätning enligt IEC 61300-3-35
  • Automatiska pass/fail enligt standardgränsvärden
  • Inbyggd effktmätare, även från aktiv utrustning
  • Stor färg-LCD
  • Liten och nätt 128x134x40 mm
  • väger endast 1,26kg
  • Levereras med mjuk bärväska och större hård väska med plats för tillbehör
 • Tillbehör

  40 860 SEK exkl. moms
  Finns i flera varianter
 • Lär dig mer

 • Dokument

Alternativ till denna produkt

 
WireXpert 4500 är flaggskeppet bland certifieringsinstrument med en kapacitet som överträffar dagens strängaste krav för Cat.8/Klass II på 2500MHz. En framtidssäkrad testplattform som klarar både koppar och fiber nu och framöver.
150 500 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
Best.nr 112-1371
WireXpert 500, komplett med väska
125 350 SEK exkl. moms
 
Digitalt inspektionsmikroskop till WireXpert. Varje gång en fiber ansluts bör kontaktytan inspekteras och eventuellt rengöras. Med mikroskopet får du en automatiserad inspektion, analys och dokumentation i enlighet med standard IEC 61300-3-35.
40 860 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
WireXpert 500-fiber är instrumentet för dig som främst behöver testa, certifiera och dokumentera fiber. Till skillnad mot WireXpert 500 så ingår licensen för att testa fiber men man måste köpa till rätt modul. Observera att kopparmoduler och licenes för koppar inte ingår i WireXpert 500-fiber. Instrumentet bygger på den mest mångsidiga testplattformen som finns idag som gör att du kan bygga på med funktionalitet och prestanda i den takt du behöver upp till Cat.8/Klass II och förbi.
152 770 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter