Meny

Best.nr 12-1050

VFL - Felfinnare för fiber upp till 15km

Ett avbrott på en fiberkabel, en dålig svets eller bara en alltför skarp böj kan vara nästan omöjligt att hitta utan anvancerade instrument. Felfinnaren är ett lättanvänt och fältmässigt instrument. Läs mer

Varianter

Lagerstatus 12 st
Leveranstid 1-2 dagar
1 540 SEK
 • Produktbeskrivning

  Ett avbrott på en fiberkabel, en dålig svets eller bara en alltför skarp böj kan vara nästan omöjligt att hitta utan anvancerade instrument. Felfinnaren är ett lättanvänt och fältmässigt instrument som visuellt avslöjar problemområden i kabeln genom att ljus blöder ut genom isoleringen. Ett måste i varje serviceväska!

  Med röd laser syns felet rakt igenom isoleringen

  VFL (Visual Fault Locator), som instrumentet kallas, använder sig av rött laserljus på 650 nm våglängd. Den speciella våglängden gör att ljuset, på ett nästan magiskt sätt, flyr ut från det område där fibern är skadad och felet blir mycket lätt att upptäcka med blotta ögat.

  Fast eller pulserande ljus ökar användingsområdet

  Instrumentet avger antingen ett fast ljus eller ett pulserande. Det pulserande (2Hz) är praktiskt vid installationer då man vill identifiera ett fiber i en härva av flera. Ut ur kontakten i motsatta änden av kabeln pulserar ljuset tydligt så att rätt ände lätt hittas.

  Instrumentet drivs av 2x AA-batterier (ingår ej) och passar såväl SC/ST/FC med 2,5mm ferrul som LC med 1,25mm ferrul. Levereras i skyddande fodral.

  • Både för singel- och multimode
  • Passar alla kontakter med 2,5mm ferrul (SC,ST,FC etc), adapter för LC (1,25mm ferrul) medföljer
  • Perfekt för både identifiering och felsökning

Alternativ till denna produkt