Meny

Best.nr 112-1030

Professionell OTDR med autotest gör felen lättare att hitta

Fibernätets ekolod, OTDR (Optical Time-Domain Reflectometer), är ett ovärderligt verktyg vid felsökning och dokumentation av ett fibernät. Vanligtvis ett mycket dyrt och komplicerat instrument. Vårt instrument sänker kunskapsribban genom snabba och lättstartade autotester, utan att undanta möjligheterna till egna manuella analyser. Läs mer

Varianter

Lagerstatus 0 st
Leveranstid 10-14 dagar
73 840 SEK exkl. moms
 • Produktbeskrivning

  Fibernätets ekolod, OTDR (Optical Time-Domain Reflectometer), är ett ovärderligt verktyg vid felsökning och dokumentation av ett fibernät. Vanligtvis ett mycket dyrt och komplicerat instrument som ställt höga krav på användaren, men likväl ett måste för korrekt dokumentation och effektiv felsökning. Vårt instrument sänker kunskapsribban genom snabba och lättstartade autotester, utan att undanta möjligheterna till egna manuella analyser.

  OTDR-tekniken innebär grovt att reflexerna från mängder av ljuspulser som skickats ut i en passiv (ej driftsatt) fiberkabel mäts och analyseras. Med kännedom om ljusets hastighet och reflexernas karaktäristik kan instrumentet visa mycket exakt vart felet finns och vilken typ.

  Dynamic range och döda zoner, viktiga parametrar när du väljer instrument

  Dynamic Range (DR eller DNR) brukar användas som kvalitetsmått för OTDR:er, där ett högt värde återspeglar instrumentets förmåga att urskilja avvikelser från det generella bruset i reflexer på riktigt långa kabellängder. En singelmode-kabel har en dämpning på omkring 0,4dB/km och med en OTDR med DR på 40dB kan du teoretiskt mäta på max 100km långa kablar. För tillförlitliga mätningar i praktiken, bör du dra av 10%.

  De döda zonerna är en sorts skugga som faller efter ett fel (avvikelse) och gör att efterliggande fel i nära anslutning till den första inte registreras. I praktiken kan det betyda att en reparatör åker ut för att åtgärda det förmodade enda felet, men vid återkomst märker att felet kvarstår. Skuggan av det första felet dolde efterliggande och nytt servicebesök behövs. Vår OTDR ger dig en död zon om bara 0,8m vilket är mycket bra.

 • Lär dig mer

 • Teknisk specifikation

  Användningsområde
  OTDR

Alternativ till denna produkt