Meny

Best.nr 20100632

OTDR för långa avstånd med BT/WIFI

Med FlexScans innovativa SmartAuto-läge upptäcker, lokaliserar, identifierar och mäter du snabbt och exakt upp ett fibernät. Maximalt fokus är lagt på det användarvänliga gränssnittet Linkmap som med lättfattliga symboler berättar om resultatet. Flexscan från världsledande AFL/Fujikura ger dig pålitliga och lättfattliga resultat även på långa längder. Dessutom med dataöverföring på USB, bluetooth eller WiFi. Läs mer

Varianter

Lagerstatus 0 st
Leveranstid 2-10 dagar
73 350 SEK exkl. moms
 • Lär dig mer

 • Dokument

 • Produktbeskrivning

  FlexScan 200 är en professionell OTDR optimerad för singlemode 1310/1550nm och kommer i två modeller; -100 (20100632) med Dynamic range på 32/30 och -300 med DR på 37/36 för maximala längder.

  LinkMap förenklar felsökning med symboler

  LinkMap med symboler för Pass/Fail gör det möjligt även för nybörjare att enkelt och exakt felsöka optiska nätverk. Ja, proffs vill väl också ha resultet tydligt serverat. LinkMap presenterar en ikonbaserad vy av det testade nätverk som tydligt identifierar fiberstart, slut, kontakter, skarvar och makroböjningar. En sammanfattning av LinkMap ger totallängd, förluster, förlust per delavstånd från ena änden till andra. Förlust och reflektion av upptäckta händelser jämförs med industristandard eller inställbara pass/ fail-trösklar och visas med tydliga pass/fail-skyltar. Användare kan enkelt växla mellan LinkMap och en klassisk vy.

  Bluetooth och WiFi för enklare anslutning och dataöverföring

  Koppla ihop FlexScan med AFL:s FOCIS fibermikroskop så kan du läsa in bilder och data från mikroskopet till databasen i FlexScan och få det sammanfogat i en och samma rapport. FlexScans inbyggda WiFi stöder också trådlös fjärrkontroll och filöverföring till/från Windows PC, Android och iOS mobila enheter.

  SmartAuto tillhandahåller nätverksoptimerade testinställningar

  I SmartAuto-läget bestämmer FlexScan OTDR automatiskt egenskaperna
  av det nätverk som testas och genomför snabbt flera skanningar med en variation av nätverksoptimerade inställningar. Den lokaliserar och identifierar exakt nätverkshändelser, samt mäter förlust och reflektion för varje upptäckt händelse. SmartAuto stöder två testlägen: "leta efter fel" (för snabb felsökning) och "karakterisera fiber" (för mer fullständig verifiering av en installation). 

  • Linkmap och SmartAuto för maximal användarvänlighet
  • Inbyggd Ljuskälla, dämpningsmätare och felfinnare (VFL)
  • WiFi och Bluetooth för enklare dataöverföring
  • Trådlös anslutning av FOCIS mikroskop
  • Liten och behändig, endast: 86x160x43 mm
  • 4,3" bakgrundsbelyst LCD touchscreen

Alternativ till denna produkt

 
Det prisvärda fyra-i-ett OTDR-instrumentet innehåller också felfinnare, effektmätare och ljuskälla. En mycket kompakt multimeter för fiberinstallatören som inte bara ersätter fyra olika instrument, utan också bjuder på lagring och rapportering via mjukvara. Rejäl display, skyddande väska och snabb uppstart ger dig ett perfekt verktyg för de flesta uppgifter ute i fält.
9 560 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
WireXpert 500 Fiber är instrumentet för dig som främst behöver testa, certifiera och dokumentera fiber men vill ha möjlighet att komplettera med motsvarande förmåga också för kopparnät när behov uppstår. Instrumentet bygger på den mest mångsidiga testplattformen som finns idag som gör att du kan bygga på med funktionalitet och prestanda i den takt du behöver upp till Cat.8/Klass II och förbi.
122 380 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Start- och stoppkabeln för OTDR-mätningar gör det möjligt för instrumentet att se och mäta på den första och sista anslutningen i en länk. Vår modell är väl kapslad och kan fortsätta vara det även under mätning genom att ändarna kan ledas ut ur kapslingen medan resten av kabeln ligger kvar. När du är klar förvarar du ändarna inuti och får på så sätt en tåligare förpackning.
3 060 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Äntligen en SFP med inbyggd micro OTDR (µOTDR EX). Fibernätets ekolod, OTDR (Optical Time-Domain Reflectometer), är ett ovärderligt verktyg vid felsökning och dokumentation av ett fibernät.
13 580 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
NetXpert XG kvalificerar kapaciteten i ditt datanät upp till 10Gbps och ger dig kraftfulla verktyg för felsökning. Ett smart och mångsidig instrument för nätverksteknikern som vill klara akut felsökning på fiber eller koppar, kvalificering av kabelnätet och dokumentera resultaten. NetXpert XG erbjuder både SFP/SFP+ och RJ45-anslutning och kan även användas över WiFi.
32 710 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
Best.nr112-1370
Certifieringsinstrument, komplett med väska
114 820 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter