Meny

Best.nr 20102983

Multiverktyg för fibertest - inställbara våglängder

Det SFP-baserade fibertestinstrumentet låter dig utföra och dokumentera dämpning på alla populära våglängder, inklusive CWDM. Med fyra kanaler i samma instrument kan du dessutom testa flera våglängder samtidigt. Bekväm styrning via USB eller mobilapp och bluetooth gör båda användande och dokumentation mycket effektivt. Läs mer

Lagerstatus 1 st
Leveranstid 1-2 dagar
6 100 SEK exkl. moms
 • Produktbeskrivning

  Fiberinstallationsverktyget, FiTs II (FiTs Fiber Installation Tools), har fyra kanaler som kan bestyckas med valfria SFP-baserade testmoduler. Det gör det enkelt att matcha exakt de våglängder som ska köras på länken. I motsats till många liknande instrument som oftas bara har antingen 1310nm eller 1550nm, så kan du här bara byta till rätt våglängd. För vad är det för poäng att dämpningsmäta på 1550nm om länken ska köras på 1490nm?

  20102983_Fits_II_fibertestinstrument_800.jpg

  Ljuskälla, effektmätare och VFL - allt i form av SFP

  Även om de ser ut som vanliga SFP-moduler, är det speciella mätmoduler med stabil ljuskälla, som du bestyckar instrumentet med. Ett trettiotal olika SFP:er ger dig tillgång till VFL på 650nm för att hitta fel med blotta ögat, stabila ljuskällor för multimode, singlemode inklusive sådana med DFB-laser för precisa CWDM-mätningar. Lägg till detta SFP:erna för effektmätning så har du en kraftfull multimeter för effektivt testarbete ute i fält eller på testbänken.

  Fyra kanaler snabbar upp testning och underlättar dokumentation

  FiTs II kan bestyckas med upp till fyra SFP-moduler av önskad blandning. Det ger dig friheten att mäta och dokumentera fyra våglängder samtidigt eller göra flera olika mätningar. Med ett likadant instrument i andra änden kan du bestycka ena sidan med ljuskällor, den andra med effektmätare och på så sätt kvalificera fyra fiberlänkar i taget.

  Lätt att sätta egna gränsvärden

  Genom att antingen manuellt ställa in ett gränsvärde för dämpning eller låta en referenskabel läsas in, kan du med tydliga pass/fail-meddelanden kvalificera länkarna du mäter på. Ofta finns en dämpningsbudget eller önskat gränsvärde för installationen och då minskar du risken för manuella avläsningsfel om du först ställt in detta gränsvärde. Även resultattabellen blir mer lättöverskådlig om också kränsvärdet och avvikelsen från det redivisas med testvärdet.

  • Multimeter för fiberinstallationer; VFL, ljuskälla, dämpningsmätare i ett kompakt instrument
  • Multimode, singlemode och singlemode CWDM
  • Anslutning via mobilapp och bluetooth för mätning i fält eller USB och PC för tester i labbet

  FiTs II fungerar utmärkt tillsammans två och två eller med de av våra instrument som har funktionerna separat; felfinnare VFL, dämpningsmätare och SFP-baserad ljuskälla 

   

 • Tillbehör

  4 880 SEK exkl. moms
  Finns i flera varianter
  3 960 SEK exkl. moms
  Finns i flera varianter
  1 680 SEK exkl. moms
  Finns i flera varianter
 • Lär dig mer

Alternativ till denna produkt

3 660 SEK exkl. moms
Best.nr 112-1142
Fiber Checker - SM och MM
2 400 SEK exkl. moms
1 680 SEK exkl. moms