Meny

Best.nr 20101136

Längdmätare för single- och multimode

Längdmätning på fiber blir inte enklare än så här. Sätt en patchkabel i bortre änden och läs av kabellängden direkt i displayen. B.O.L.T-instrumentet ger dig enkel och lättförstådd längdmätning som passar både singlemode och muiltimode. Inga krångliga tolkningar av mätvärden eller komplicerat handhavande. Läs mer

Lagerstatus 1 st
Leveranstid 1-2 dagar
6 830 SEK exkl. moms
 • Produktbeskrivning

  Vanligtvis krävs en exklusiv OTDR för att klara längdmätning på både singlemode och multimode fiber. B.O.L.T (Beam Optical Length Tester) använder dock en helt annan metod; tiden det tar för ljuset att färdas genom kabels ändar. Den mäter alltså inte reflexen från ändar, sprickor eller avbrott mitt i kabeln. Därför kan du inte får veta avståndet till ett fel i kabeln, bara den totala längden med en noggrannhet av 2,5 meter.

  20101136_ill.jpg

  Ett tidsbesparande, okomplicerat och mycket prisvärt sätt att mäta längd på både multimode och singlemode.

  • Upp till 25km längd
  • Noggrannhet på 2,5m
  • Upplösning på 1 meter
  • 10 timmars drift på vanligt 9V batteri

   

 • Dokument

Alternativ till denna produkt

Best.nr 112-1142
Fiber Checker - SM och MM
1 930 SEK exkl. moms
Best.nr 20101293
Längdmätare för kopparkabel
4 760 SEK exkl. moms
3 090 SEK exkl. moms
1 420 SEK exkl. moms
 
Det prisvärda fyra-i-ett OTDR-instrumentet innehåller också felfinnare, effektmätare och ljuskälla. En mycket kompakt multimeter för fiberinstallatören som inte bara ersätter fyra olika instrument, utan också bjuder på lagring och rapportering via mjukvara. Rejäl display, skyddande väska och snabb uppstart ger dig ett perfekt verktyg för de flesta uppgifter ute i fält.
8 630 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
CableMaster 500 är konstruerad för att testa och mäta längderna på alla vanliga lågspänningskablar som finns i dagens nätverk, video- eller telefonsystem. Den kartlägger också platserna för kabeländarna genom att skicka en ton på kabeln som kan spåras med en tonspårare eller genom att blinka LED-lampan på portuttaget.
3 280 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
805 SEK exkl. moms
 
NetXpert XG kvalificerar kapaciteten i ditt datanät upp till 10Gbps och ger dig kraftfulla verktyg för felsökning. Ett smart och mångsidig instrument för nätverksteknikern som vill klara akut felsökning på fiber eller koppar, kvalificering av kabelnätet och dokumentera resultaten. NetXpert XG erbjuder både SFP/SFP+ och RJ45-anslutning och kan även användas över WiFi.
32 400 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Färdigterminerad armerad utomhus kabel LC-LC med dragögla för extra tålighet. Ett bra val när du behöver en robust fiberkabel för tuffare installationer så som att kabeln ska dras genom väggar, under golv eller ska ligga fritt inomhus eller utomhus. Önskad längd går att beställa.
3 580 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Robust / Ruggad fiberkabel med endast 7.0mm i sin ytterdiameter. Breakoutdelen har en armering runt fiberparen vilket gör kablaget extra tåligt vid installation. För både inomhus och utomhus bruk.
442 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Multimode är kostnadseffektiv för installationer där längden inte överstiger flera hundra meter. OM4 fiber krävs för att nå maxlängden 550m för 10 Gbit Ethernet och är också anpassad för 40G och 100G. Varje Direktronik-fiber genomgår en manuell 3D interferometertest som garanterar glaskärnans centrering och därmed optimala överföringsegenskaper. Det ger hög jämn kvalitet så att du slipper komplicerad felsökning och kostsam efterservice.
76,30 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Singlemode fiber har en liten central kärna som gör att endast en ljusmode i taget kan rymmas i kärnan. På grund av detta minskas antalet ljusreflektioner som skapas av ljuset genom kärnan. Varje Direktronik-fiber genomgår en manuell 3D interferometertest som garanterar glaskärnans centrering och därmed optimala överföringsegenskaper. Det ger hög jämn kvalitet så att du slipper komplicerad felsökning och kostsam efterservice
106 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
En tåligare variant till vanlig fiber patch kabel. Kablagets armering består av en flexibel tub i rostfritt stål som är omgärdat av ett rostfritt nät i stål. Till skillnad från vanlig fiber patch kabel så tål armerad fiber patch kabel att utsättas för mer yttre påverkan, men bibehåller ändå sin smidighet och ytter diameter på 3.0mm.
229 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
2-48 fiber kombinerad inomhus/utomhus kabel för installation inomhus och utomhus. Den smidiga konstruktionen tillsammans med fiber gör den enkel att skala och ger en problemfri förläggning/installation.
34 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
2-4 fiber kombinerad inomhus/utomhus kabel för installation inomhus och utomhus. Den smidiga konstruktionen med endast 7.0mm i sin ytterdiameter gör den enkel att skala och smidig att jobba med. Ett bra val när man vill ha en ”tuffare” kabel för sina kabel installationer där vanlig fiber patch kabel känns för klen. Halogen fri och flamskyddad isolering ( HFFR).
21,30 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter