Meny

Best.nr 20101293

Längdmätare för kopparkabel

Mät total längd på kabeln eller bara avståndet till ett misstänkt avbrott. CableTool använder TDR-teknik och kräver inget tillbehör i fjärränden för att fungera. Anslut bara kopparledarens ände till instrumentet och läs av avståndet till kabelbrottet eller hur många meter det är kvar på trumman i instrumentets display. Perfekt för installatörer som slipper undra hur mycket som är kvar på rullen. Läs mer

Lagerstatus 0 st
Leveranstid 2-10 dagar
4 690 SEK exkl. moms
 • Produktbeskrivning

  Ett mycket användbart verktyg för alla svagströmsinstallatörer oavsett om det gäller datakabel, TV-antennkabel, CCTV, telefoni, larm eller vilken annan kopparkabel som helst. Över hundra olika kabeltyper kan väljas i instrumentet och finns inte din kabel i listan kan du bara mata in kabelns NVP-värde istället. 

  Anslutningen till instrumentet görs med vanliga banankontakter vilket det enkelt att ordna egna testkkablar för de kontakter och kablar du oftas möter. En uppsättning testsladdar med krokodilklämmor medföljer och täcker de flesta behov.

  Kolla hur mycket det är kvar på trumman

  Det vanligasta och dessutom mycket tidsbesparande användnuingsområdet är att kolla om kabeln du har kvar på trumman räcker till det du skall göra. Med CableTool får du snabbt och exakt reda på hur många meter du har kvar och slipper överraskas av att det saknas några meter.

  TDR-teknik för att klara det från ena änden

  TDR, tidsdomänreflektometer, är en teknik som genom att avläsa signaturen på ett signal-eko kan bestämma avståndet och i sin mest avancerade from också vilken typ av fel det är på en kabel. Tekniken förekommer också inom febermätning med do med namnet OTDR (Optical TDR). Fördelen är att mätning kan ske utan att du behöver tillgång till den bortre änden. Med TDR-teknikken i CableTool får du en noggrannhet på +-2% med en upplösning på 0,2m och maximalt märavstånd på 750 meter.

  Inbyggd tongenerator för spårning i kabelstam

  CableTool generarer en ton som gör det möjligt att spåra en enskild ledare i en tjock kabelstam. För detta behöver du köpa till den probe som lyssnar på signalen.

  • Fältinstrument för längdmätning i praktiskt format
  • Mäter total längd och avstånde till avbrott
  • Inbyggd voltmeter upp till 250V
  • Noggrannhet på 2%
  • Upplösning: 0,2m
  • Max mätavstånd: 750m
  • Storlek: 178x81x36mm
  • Drivs med fyra AA-batterier (ingår)

   

 • Tillbehör

  Best.nr 112-1392
  1 260 SEK exkl. moms
 • Dokument

Alternativ till denna produkt

Best.nr 20101136
Singlemode och multimode
6 710 SEK exkl. moms
 
NetXpert XG kvalificerar kapaciteten i ditt datanät upp till 10Gbps och ger dig kraftfulla verktyg för felsökning. Ett smart och mångsidig instrument för nätverksteknikern som vill klara akut felsökning på fiber eller koppar, kvalificering av kabelnätet och dokumentera resultaten. NetXpert XG erbjuder både SFP/SFP+ och RJ45-anslutning och kan även användas över WiFi.
31 940 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
Det prisvärda fyra-i-ett OTDR-instrumentet innehåller också felfinnare, effektmätare och ljuskälla. En mycket kompakt multimeter för fiberinstallatören som inte bara ersätter fyra olika instrument, utan också bjuder på lagring och rapportering via mjukvara. Rejäl display, skyddande väska och snabb uppstart ger dig ett perfekt verktyg för de flesta uppgifter ute i fält.
8 480 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
 
CableMaster 500 är konstruerad för att testa och mäta längderna på alla vanliga lågspänningskablar som finns i dagens nätverk, video- eller telefonsystem. Den kartlägger också platserna för kabeländarna genom att skicka en ton på kabeln som kan spåras med en tonspårare eller genom att blinka LED-lampan på portuttaget.
3 230 SEK exkl. moms
Finns i flera varianter
793 SEK exkl. moms